Pregled radova na cestama i pripadajućih prometnih izmjena

Rekonstrukcija Remetinečkog rotora


Cjelokupan promet, koji se uobičajeno s Jadranske i Avenije Dubrovnik, Remetinečke ceste i Jadranskoga mosta povezuje, odnosno nastavlja Remetinečkim rotorom, preusmjerava se na novoizgrađene i okolne - alternativne prometnice.

Početak druge faze rekonstrukcije tog kompleksnog prometnog čvorišta neizbježno utječe i na javni prijevoz pa konkretno 19 autobusnih linija vozi izmijenjenim trasama.

U svim okolnim novozagrebačkim naseljima, kroz koja prolaze pristupni koridori ili graniče sa zonom radova, promet je ograničen i posebno reguliran.

Tijekom neizbježne privremene regulacije pozivamo na uvažavanje svih sudionika u prometu te uzajamnu toleranciju i strpljenje, osobito u razdobljima najvećih prometnih opterećenja.

Aktualnosti o stanju na cestovnim koridorima objavljivat ćemo promptno, a kroz Pozivni centar Zagrebačkog holdinga i sve raspoložive komunikacijske servise - osigurana je informacijska podrška 24 sata dnevno. Na terenu će biti pojačan angažman Prometne policije i Redarstva.


Dolazak sa zapadne i južne strane


Vozila koja području posebne organizacije prometa pristupaju sa zapadne strane, odnosno pristižu iz smjera Lučkog, preusmjeravaju se postupno iz tri u jedan prometni trak, kojim se usmjeravaju na sjeverni kolnik Jadranske avenije, nakon čega Riječkom ulicom dolazi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta.

Prema središtu grada, odnosno sjeveru, na tom semaforiziranom spoju, odnosno raskrižju skreće se lijevo, a zatim se uključuje na dionicu kojom se uobičajeno nastavlja do Selske ceste.

Na raskrižju se može nastaviti i ravno prema Novom Zagrebu, odnosno privremenom prometnicom stići na južni kolnik Avenije Dubrovnik te dalje uobičajeno prometovati u smjeru istoka prema raskrižju s Cimermanovom.

S obzirom na to da je završetak Remetinečke ceste, dionica sjevernije od Osnovne škole Savski gaj u sklopu rekonstrukcije zatvorena, prohodne su ulice Ive Robića te Vice Vukova kojima se pristiže do Riječke i dalje Jadranskoga mosta, od kuda se nastavlja prema centru, odnosno istočnom dijelu Novoga Zagreba.
 


Iz grada, odnosno sa sjeverne strane


Automobili koji iz gradskog središta Savskom ili Selskom cestom namjeravaju prometovati prema Novom Zagrebu – mogu to kroz istočni koridor i privremenu prometnicu koja od Jadranskog mosta dovodi do Avenije Dubrovnik. U nastavku prometne mreže, neposredno prije Cimermanove, vozila se mogu kretati uobičajeno.

Prema čvoru Lučko i zapadnim naseljima u Novom Zagrebu vozi se dijelom Jadranskog mosta u smjeru juga, a zatim se isključuje desno na privremenu prometnicu koja dovodi do raskrižja Jadranske avenije s Ulicom Vice Vukova. S tog se raskrižja skretanjem desno nastavlja Jadranskom avenijom prema zapadu, obilaznici i autocesti ili se vozi ravno Ulicom Vice Vukova do naselja u dijelu Novog Zagreba.
 


Iz Novoga Zagreba preko Jadranskog mosta


Nakon raskrižja sa Cimermanovom u smjeru rotora, odnosno zapada, vozila se usmjeravaju na privremenu prometnicu koja dovodi do samog Jadranskoga mosta, od kuda se priključivanjem može nastaviti prema raskrižju sa Selskom ili prolaskom ispod mosta stići sve do raskrižja Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova te dalje kretati prema čvoru Lučko ili ravno prema novozagrebačkim naseljima.
 
Iz Avenije Dubrovnik, odnosno Novog Zagreba, sva se vozila viša od 3,5m i teža od 5 tona preusmjeravaju na čvor Buzin.

 

Iz Novoga Zagreba, s Avenije Dubrovnik prema Jadranskom mostu, skreće se desno neposredno prije željezničkog nadvožnjaka.
 


Novoizgrađena pristupna cesta od Avenije Dubrovnik vodi do Jadranskoga mosta. Uključenjem na most vozi se prema Selskoj, odnosno Savskoj cesti, a nastavkom (ravno) prolazi se ispod mosta te se obilaznim pravcem prometuje prema čvoru Lučko.


Produžetkom Riječke dolazi se od Jadranskog mosta do raskrižja s Ulicom Vice Vukova, od kuda se može nastaviti ravno prema Areni Zagreb ili skrenuti desno na Jadransku aveniju prema čvoru Lučko.


Od Arene Zagreb prema Jadranskom mostu vozi se Ulicom Vice Vukova, skreće desno ispod Jadranske avenije te uz posebnu regulaciju (kroz dio Jadranske avenije) novoizgrađenom se prilaznom cestom dolazi do Jadranskog mosta.
Na Jadranskom mostu vozila koja dolaze iz smjera Lučkog, odnosno Laništa i okolnih naselja mogu nastaviti ravno prema Aveniji Dubrovnik i istočnom dijelu Novoga Zagreba ili skrenuti lijevo te voziti prema Selskoj, odnosno Savskoj cesti.


Semaforizirano raskrižje uspostavljeno je na Jadranskom mostu. Vozite opreznije zbog nove organizacije prometa!


 
Rekonstrukcija nadvožnjaka na Aveniji Marina Držića
Prema privremenoj prometnoj regulaciji prometuje se Avenijom Marina Držića, na uključnoj, odnosno isključnoj traci u smjeru sjevera u samoj zoni petlje, zbog rekonstrukcije nadvožnjaka.

Za promet zatvoren dio Javorinske ulice
Javorinska ulica, na dijelu od Fočanske do Kijevske ulice, do 23. siječnja je zatvorena za promet zbog rekonstrukcije vodoopskrbnog cjevovoda.
 
Izgradnja javnog kanala u Oreškovićevoj ulici
Zbog izgradnje javnog kanala, za sav promet je zatvoren odvojak Oreškoviće ulice nakon kućnog broja 6E, do 26. siječnja.

Privremena prometna regulacija
Ulicama Resnik I kod k. br. 82 i Resnik II kod k. br. 10 te Selskom cestom kod k. br. 27 do 26. siječnja u 20 sati se prometuje prema privremenoj regulaciji, zbog radova na izgradnji nadstrešnice.

Radovi prijekopa u Heinzelovoj ulici
Prema posebnoj regulaciji prometuje se Heinzelovom ulicom, na dijelu od Ulice grada Vukovara do Ulice Donje Svetice, do večernjih sati 14. veljače, zbog radova prijekopa.

Zauzet dio nogostupa i kolnika u Ulici Zavrtnica
Na dijelu Ulice Zavrtnica do 17. ožujka zauzet je dio nogostupa i kolnika zbog podizanja zaštitne građevinske ograde.

Zbog zimskih uvjeta zatvorene ceste
Zbog zimskih uvjeta, za promet su zatvorene Ulica Crkvena ves u Moravču i Vrski put na Planini Gornjoj, do 31. ožujka.