U humanitarnoj akciji AGM-a prikupljenjo 25.000 knjiga

U ovogodišnjoj, petoj humanitarnoj akciji prikupljanja knjiga podružnice AGM, izvrsnim odazivom Zagrepčani su ponovno ispisali nove retke u knjigu nesebičnosti i dobrote. Ukupno je u akciji prikupljeno oko 25.000 naslova za knjižnice u zadarskom i šibenskom zaleđu.

Među vrijednim darovima, koje su donosili mladi i stari, školske kulturne ustanove i knjižnice, prikupljeno je književno blago doista širokog i zanimljivog raspona: od slikovnica za najmlađe do školske lektire, domaće i svjetske beletristike, vrijednih leksikografskih izdanja, rječnika, stručnih publikacija i časopisa...

Ovu vrijednu donaciju ispratio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zaželjevši da vrijedne knjige nađu svoje mjesto diljem Hrvatske, te obećao da će Zagreb i dalje misliti na područja od posebne državne skrbi i tako održati svoju dobru tradiciju. 

Prijašnjih godina knjige su prikupljane za Vukovar, Knin, Liku i mjesta Dalmatinske zagore. Sve ove akcije i realizacije vodila je podružnica AGM, zagrebačka nakladnička kuća, a tako nastavljamo i dogodine.

Stoga zahvaljujemo svima Vama koji ste svojim sudjelovanjem omogućili da akciju privedemo kraju i razveselimo neke nove klince!

Podružnica AGM