Zimska služba Grada Zagreba podiže razinu spremnosti zbog najavljenih padalina i pada temperature

18.1.2024. S obzirom na najavljene padaline i pad temperature, Zimska služba podružnice Zagrebačke ceste će od večeras u 22 sata podići razinu spremnosti na treći od četiri stupnja. To znači da će svih 240 ekipa biti raspoređeno u bazama Zimske službe, a sva potrebna infrastruktura spremna za pravovremeni izlazak na teren u slučaju naglog pada temperatura i početka padalina.

Zimska služba će kontinuirano provjeravati stanje kolnika, posebno na trasama autobusnih linija gradskog prijevoza te po potrebi posipavati kolnik posipnim materijalima. Građane molimo da parkiraju svoja vozila na način koji osigurava prohodnost cesta i nesmetani prolazak vozila Zimske službe, te da prilikom vožnje brzinu kretanja prilagode uvjetima na cesti.

Zimska služba grada Zagreba djeluje u sklopu Zagrebačkog holdinga, a operativnim procesima upravlja iz glavne baze Zimske službe na Žitnjaku, odakle se raspoređuju vozila i ekipe po zadacima sukladno prioritetima koji se određuju prema stanju na terenu, vremenskoj prognozi i podacima s mjernih postaja sustava za ranu detekciju leda.