ZG vrećice od danas u prodaji na više od 500 lokacija u gradu

15. rujna 2022. - Standardizirane vrećice za odlaganje miješanog komunalnog otpada - ZG vrećice od danas su u prodaji na više od 500 prodajnih mjesta u gradu Zagrebu.

Javnom pozivu za skladištenje, distribuciju i prodaju ZG vrećica odazvali su se gotovo svi trgovački lanci te brojne kvartovske trgovine, a ta lista je svakim danom sve dulja.

Vrećice se od danas mogu kupiti na prodajnim mjestima Konzuma, Spara i Interspara, Vrutka, Tekstilprometa - Naš dom te kioscima Tiska i iNovina.

Uskoro kreće prodaja u Kauflandu, Lidlu, DM-u, Metrou, Narodnim novinama, na Ininim benzinskim postajama te u Panda trgovinama, Top Startu, trgovinama PPK Bjelovar, Proming HCH, Bajlo, Tommy, Studenac, Prehrana, NLK (Daily press) te web shopu Limes plus, u Nami i Lukada trgovini.

Vrećice se također mogu kupiti u poslovnicama Holding centra - Ulica grada Vukovara 41, Dubečka ulica 2 i pokretnom uredu te na prodajnim mjestima AGM-a: Teslina 7 i Immportane. 

Podsjećamo, od 1. listopada miješani komunalni otpad smije se odlagati samo u ZG vrećicama od 10, 20 ili 40 litara. Ostali otpad odvaja se kao i do sada: papir u plavi, plastična i metalna ambalaža u žuti, biootpad u smeđi, a staklo u zeleni spremnik.

Kupnjom ZG vrećica korisnici plaćaju varijabilni dio usluge koji uključuje troškove zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada. Cijena jedne vrećice od 10 litara je dvije kune, od 20 litara četiri kune, a od 40 litara osam kuna. Vrećice se prodaju u pakiranju od 10 komada.

Pravilnim odvajanjem otpada na mjestu nastanka u za to predviđene spremnike te odlaganjem na zelenim otocima i reciklažnim dvorištima, svaki korisnik može smanjiti količinu miješanog komunalnog otpada, a samim time i troškove. 

Sve informacije pratite na na web stranici zgvrecice.cistoca.hr