Završene edukacije o odvojenom skupljanju otpada na tržnicama, vidimo se uskoro na novim lokacijama



18. lipnja 2019
.Podružnica Čistoća završila je dvomješečni ciklus edukacija naziva „Odvojeno skupljanje otpada – Mijenjamo navike!“ na zagrebačkim tržnicama.
Edukacije o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom započele su 19. travnja na tržnici na Kvaternikovom trgu te su na istoj tržnici završile 15. lipnja.

Iskusni djelatnici podružnice, koji su prošle godine sudjelovali na tribinama s istom temom po mjesnim odborima, odgovarali su na pitanja mnogobrojnih zainteresiranih građana na tržnicama diljem Zagreba, od Dolca, preko Savice, Trešnjevke, Španskog, Gajnica pa sve do Utrina, dijelili su edukativne materijale (letke, brošure, kartice) te platnene vreće s prigodnim tiskom. Platnene vreće su dijeljene kako bi se posjetitelje tržnica osvijestilo o štetnosti jednokratne plastične ambalaže i smanjilo njihovu potrebu za njom.
 
Kako bi se osigurala veća vidljivost i posjećenost edukacija, Uprava Zagrebačkog holdinga dogovorila je i sudjelovanje članova pojedinih sportskih klubova i organizacija koji su uz djelatnike podružnice Čistoća sudjelovali u edukativnim aktivnostima te dijelili edukativne i promotivne materijale. Edukacije su tako podržali Hrvatski skijaški savez, Auto klub INA DELTA, Zagrebački atletski savez, RK Zagreb PPD, HAVK Mladost, KK Cibona i AK Dinamo-Zrinjevac.

 
Građani su imali puno pitanja i u ova dva mjeseca su pokazali  veliko zanimanje za teme odvojenog skupljanja otpada i zaštite okoliša. Stoga najavljujemo i nastavak edukacija u rujnu i listopadu ove godine na drugim lokacijama.
Podsjetimo, podružnica Čistoća je podrška u izobrazno-informativnim aktivnostima u području gospodarenja otpadom Grada Zagreba te je kao davatelj javne usluge prikupljanja komunalnog otpada u obvezi kontinuirano komunicirati s javnostima.