Završen projekt nadogradnje i rekonstrukcije Osnovne škole Jelkovec

15. rujna 2020. - Početkom rujna, Zagrebački holding i podružnica Upravljanje projektima završili su još jedan kapitalni projekt za Grad Zagreb - projekt nadogradnje i rekonstrukcije Osnove škole Jelkovec. Realizacijom ovog projekta povećani su obrazovni standardi postojeće škole te je osiguran produženi boravak za učenike razredne nastave. 

Škola se nalazi unutar stambenog naselja Novi Jelkovec. Kada je sagrađena 2009. godine, bila je to najveća i najsuvremenija osnovna škola u Zagrebu. Projektirana je za 900 učenika u dvije smjene i produženim boravkom, a uz školu je sagrađena i trodijelna športska dvorana veličine 2 022 četvornih metara te vanjsko igralište.

Deset godina kasnije škola je postala premala za sve učenike naselja Novi Jelkovec te je dio učenika nastavu pohađao u zgradi Srednje škole. Radovi na nadogradnji započeli su u siječnju ove godine te su tijekom sljedećih osam mjeseci na postojećem prostoru svlačionica sportske dvorane niknula dva nova kata. Na ukupnoj površini od 1 214,80 četvornih metara napravljene su četiri klasične učionice na prvom katu, četiri specijalizirane učionice na drugom katu te ostali prateći prostori (kabineti, spremišta i sanitarni čvorovi).

Nadograđenu i rekonstruiranu Osnovnu školu Jelkovec, simboličnim činom rezanja vrpce otvorio je u ponedjeljak, 14. rujna gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. 

Vrijednost investicije uključujući i opremu za školu, iznosi 16,1 milijuna kuna i u cijelosti ju je osigurao Zagrebački holding.

Podsjetimo, Zagrebački holding od osnutka 2006. godine sagradio je šest osnovnih škola u gradu Zagrebu, među kojima je i OŠ Jelkovec. Također je 2014. sagradio Srednju školu Jelkovec s bazenom i sportskom dvoranom, a u ovoj godini planiran je početak realizacije projekta izgradnje XII. Gimnazije u Dubravi.

Osnovna škola Jelkovec nakon nadogradnje dobila je osam novih učionica