Započela izgradnja novog objekta XII. gimnazije



22. travnja 2021. - Polaganjem kamena temeljca u srijedu, 21. travnja, službeno je označen početak izgradnje novog objekta XII. gimnazije u Zagrebu. Projekt je vrijedan oko 105 milijuna kuna (bez PDV-a) i bit će realiziran do početka školske godine 2022./2023. 

Trenutno XII. gimnazija svoje prostore dijeli s još tri srednje škole - Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom. Izgradnjom novog objekta povećali bi se kapaciteti škole, što je osnovni preduvjet za organizaciju jednosmjenske nastave.

U prvoj fazi bit će sagrađen novi objekt s trodijelnom dvoranom za tjelesnu i zdravstvenu kulturu s pripadajućim prostorima. Gimnazija koja djeluje od 1992. imat će tri etaže – podrum, prizemlje i kat, kapaciteta za 480 učenika, dok će se nastava odvijati u 23 učionice s kabinetima.

Ukupna površina zgrade s dvoranom je 8 283 četvornih metara. Učenicima će biti na raspolaganju i prateći vanjski sportski tereni.  

Investitor projekta je Zagrebački holding, podružnica Upravljanje projektima.

Kamen temeljac položila je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević zajedno s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdinga, Anom Stojić Deban.