Zagrebački holding svijetli primjer tvrtke s velikim brojem žena na rukovodećim položajima


8. ožujka 2019. Zagrebački holding jedan od svijetlih primjera tvrtke koja na rukovodećim pozicijama zapošljava velik broj žena - udio žena u ukupnom broju zaposlenih u Grupi je 26% dok ih je na rukovodećim pozicijama 41% . U Upravi Zagrebačkog holding 75% je žena, što Zagrebački holding svrstava među rijetke tvrtke s visokim udjelom žena u top menadžemntu.
 
Uz 3 članice Uprave, na najvišim upravljačkim pozicijama još je 6 voditeljica podružnica, 2 direktorice ovisnih društava i jedna ravnateljica ustanove.

U Gradskoj ljekarni Zagreb 90 posto žena

Zagrebački holding jedna od najvećih tvrtki u Hrvatskoj. Primarno pruža usluge od javnog interesa (distribucija i opskrba plinom, opskrba vodom i odvodnja, izgradnja i održavanje cesta, održavanje čistoće javnih površina, odvoz otpada, uređenje i održavanje zelenih površina itd.)
U 100%-tnom je vlasništvu Grada Zagreba te ima 7.533 zaposlenih (5.537 u Društvu)*, od čega 26% ili 1.996 zaposlenih su žene.
 
Građani Zagreba svakodnevno mogu svjedočiti predanom radu žena u Zagrebačkom holdingu. Tako je Zrinjevac „kriv” za sve one prekrasne cvjetne instalacije u Zagrebu te za Floraart. I žena je 37% u ukupnom broj zaposlenih, a na upravljačkim pozicijama ih je 44%.

Gradska ljekarna Zagreb ima 90% žena u ukupnom broju zaposlenih i 91% na upravljačkim pozicijama.

FOTO: djelatnica podružnice Zrinjevac


FOTO. Ravnateljica ustanove Gradska ljekarna Zagreb Nada Jambrek sa suradnicama

Sa samo 8% žena u ukupnom broju zaposlenih, podružnica Čistoća, kolokvijalno rečeno, tipično je „muška podružnica”.  No u upravljačkoj strukturi udio žena je znatno veći – čak je 45% žena na raznim rukovodećim pozicijama.

FOTO: Rukovoditeljice u Čistoći

Podružnica Zagrebparking još je jedna tipično „muška podružnica”. U ukupnom broju zaposlenih samo je 11% žena. No, na čelu podružnice je voditeljica, a na rukovodećim mjestima žena je 20%.
 
FOTO: Voditeljica podružnice Zagrebparking Ana Preost sa suradnicama

Podružnica ZGOS upravlja odlagalištem otpada Prudinec-Jakuševec. Struktura zaposlenih na rukovodećim pozicijama potpuno je atipična za ovu djelatnost – čak je 56% žena u upravljačkoj strukturi.
FOTO: Voditeljica podružnice ZGOS Anita Udovičić sa suradnicama

Na Autobusnom kolodvoru Zagreb žena je 47% u ukupnom broju zaposlenih, a u upravljačkoj strukturi taj je omjer izjednačen.

FOTO: Voditeljica podružnice Autobusni kolodvor Martina Peričić sa suradnicama

Možemo zaključiti da u Zagrebačkom holdingu žene obavljaju različite i odgovorne dužnosti, od  predsjednice Uprave do vozačice kamiona. Svim zaposlenicama želimo sretan Dan žena!


FOTO: Vozačica kamiona u podružnici Čistoća