Zagrebački holding na konferenciji Croatia Waste Expo 2018.

28. veljače 2018. Na ovogodišnjem izdanju stručno poslovne konferencije Croatia Waste Expo 2018. sudjelovao je i Zagrebački holding, a u središnjoj panel diskusiji govorila je predsjednica Uprave Ana Stojić Deban.

Riječ je o stručno-poslovnoj konferenciji posvećenoj biznisu gospodarenja otpadom koja je postala tradicionalno mjesto susreta i razgovora predstavnika izvršnih i lokalnih vlasti, servisnih kompanija, projektnih developera, financijskih institucija i proizvođača industrijske opreme. Ova manifestacija je ujedno i idealna prilika za prezentaciju novih politika državnog okolišnog sektora, koja će poslužiti kao putokaz privatnim tvrt­kama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

Ovogodišnji Waste Expo, šesto izdanje ove konferencijske manifestacije, odvija se u trenut­ku kada lokalne zajednice dovršavaju vlastite planove gospodarenja otpadom, koji moraju biti usklađeni s novim propisima donesenima tijekom 2017. godine. Stoga je cilj konferencije okupiti predstavnike lokalne samouprave, komunalnih poduzeća te državnih agencija i institucija s ciljem edu­kacije i razmjene iskustava na području gospodarenja otpadom.

Tema centralne panel diskusije bila je “Gradovi u sustavu gospodarenja komunalnim otpadom i modeli financiranja“.
Do kraja siječnja 2018. svi gradovi i općine imaju obvezu donijeti plan gospodarenja otpadom temeljem Zakona o gospodarenju otpadom i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. U ovoj panel diskusiji raspravljalo se o tome može li svaki grad ili općina pronaći za sebe adekvatno rješenje temeljem vlastitih specifičnosti i potreba, ili postoje zadana, poznata rješenja koje se mogu implementirati na području svake samouprave.

SUDIONICI: Tomislav Ćurko, Udruženje komunalnog gospodarstva HGK
Đuro Horvat, Tehnix d.o.o.
Anamarija Matak, Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike RH
Ana Stojić Deban, Zagrebački holding d.o.o.
Željko Turk, Udruga gradova
Organizatori konferencije su Poslovni dnevnik i Večernji list.