Uspješno završen EU projekt In-LoRe uz sudjelovanje Zagrebačkog holdinga kao partnera


Foto: MGPO
18. 11. 2019.
Zagrebački holding d.o.o. bio je partner u EU projektu "In-LoRe (Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities)". Provedba projekta započela je 3. rujna 2018. godine te je nakon godinu dana uspješno završena.
Svrha i cilj projekta bila je predstaviti široj javnosti i zainteresiranim dionicoma eRačun i njegovo uvođenje u procese javne nabave u Republici Hrvatskoj, novi zakonodavni okvir i europsku normu za eRačun te ujedno predstaviti i In-LoRe projekt, kao i dosadašnje projekte i njihove ključne rezultate koji su postignuti provođenjem projekta kroz CEF Telekom program.

Događanje je pružilo voditeljima projekta da pobliže upoznaju sudionike i javnost s eRačunom i njegovoim uvođenja u postupke javne nabave u Republici Hrvatskoj.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta kao CEF Telekom koordinator i partner projektu organiziralo je javno predstavljanje rezultata CEF projekta „Croatian eInvoicing for Local and Regional Authorities“ (In-LoRe) CEF Action No: 2017-HR-IA-0143.
 
Predstavljeni su koordinator kao nositelj projekta i 80 projektnih partnera te pojedinosti o projektu;
  •                 12 mjeseci trajanja projekta
  •                 Vrijednost projekta preko 1 miljun Eura
  •                 4 glavne projektne aktivnosti
  •                 Najveći CEF Telekom partnerski konzorcij
 
65 projektnih partnera registrirano na središnji portal „eRačun za obveznike javne nabave” u svrhu omogućavanja zaprimanja i obrade elektroničkih računa usklađenih s Europskom normom (EN) i provođenja postupka obračuna/likvidacije eRačuna.

54 projektna partnera izvršila prilagodbe za zaprimanje i obradu elektroničkih računa usklađenih s Europskom normom (EN) te integrirani s platformom „eRačun za državu”. Provedeni su treninzi projektnih partnera i ostalih ključnih dionika – cca 30 radionica, a educirano je cca 1000 subjekata.
 
Svim sudionicima prezentiran je cjelokupni zakonodavni okvir, modeli razmjene eRačuna koji su najčešći u Republici Hrvatskoj, funkcionalnost nacionalne centralne platforme za razmjenu eRačuna sukladno europskoj normi za eRačun. Također, prezentiran je CEF Telekom program, dosada završeni i prijavljeni projekti (eInvoicing, eDelivery, eProcurement, Cyber Security), gradivni blokovi CEF Telecom te natječaji koji su otvoreni do 14. studenog 2019.u svrhu korištenja tehnologija za konkurentnije i sigurnije digitalno gospodarstvo, s posebnim naglaskom na buduće projekte koje će provoditi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.