Svečano otvorenje nastavka radova u stambenom naselju Iver

4. prosinca 2013. Nakon dvije i pol godina stanke, danas je svečano obilježen nastavak izgradnje osnovne škole, sportske dvorane i bazena u naselju Iver u Sesvetskom Kraljevcu. Radove je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima iz Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, a prisustvovali su i predstavnici projektanta iz tvrtke Stangrad, izvođača Zagrebgradnje te stručnog nadzora tvrtke Interkonzalting.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo nastavkom izgradnje, nakon što su stečeni svi tehnički uvjeti.

-Ova je investicija vrijedna 21 milijun kuna bez PDV-a te još šest milijuna kuna opreme. Do sada je uložen 31 milijun kuna, što znači da će ukupna vrijednost izgradnje ovih objekata biti oko 60 milijuna kuna. Rok završetka određen je za 15. kolovoza 2014., odnosno do početka nove školske godine, kada ćemo svi ponovno imati priliku okupiti se ovdje. Moram naglasiti da smo ovime napravili dvije stvari za ovdašnje stanovnike. Ljudima koji su ovdje kupili stanove vratili smo dostojanstvo, a njihova djeca će ovdje imati školu u neposrednoj blizini stana. Ovom školom nećemo riješiti samo naselje Iver već i puno šire. Pored toga, izgradnjom nove dvorane i bazena dići ćemo sportske standarde u Sesvetskom Kraljevcu, a riješit ćemo i sve imovinsko pravne poslove jer smo to obećali ljudima koji ovdje žive. U 2015. godini u planu je izgradnja još jednog vrtića u Sesvetskom Kraljevcu, čime ćemo više-manje pokriti najvažnije projekte u Kraljevcu. Hvala svima koji su se ovdje natjecali za posao, a Zagrebgradnja je izabrana za izvođača- rekao je gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da je ravnomjeran razvoj grada jedan od programa gradske vlasti.

Osnovna škola sastoji se dvonamjenskog skloništa u podrumu, prizemlja i katom s ravnim krovom, bruto površine 3.098,25 m2, a na parceli škole nalazi se i školsko igralište. Sportska dvorana sastoji  se od podruma i prizemlja, garderobe,  dvonamjenskog skloništa za 300 osoba, kuglane sa četiri staze, ulaznog prostora za gledatelje i korisnike s caffe barom, gledalištem s tribinom, male gimnastička dvorane i kotlovnice, ukupne površine 2.256,90 m2.
Zatvoreni bazen sa pripadajućim sanitarijama, garderobom, klupskom sobom, prostorije sudaca i trenera, prostor za gledatelje ima ukupnu površinu 2.884,69 m2.
 
Podsjetimo, radovi na izgradnji objekta započeli su 8. svibnja 2009. godine, a prekinuti su 18. srpnja 2011.godine.


GALERIJA

Fotogalerija

1/7