Svečano otvaranje Floraarta danas na Bundeku, izložba traje do 21. svibnja


 
 
16. svibnja 2019. Svečano otvaranje 54. međunarodne izložbe cvijeća "Floraart" održat će se danas u 13 sati, a manifestacija će trajati do 21. svibnja u 21 sat.
Za vrijeme održavanja manifestacije ZET uvodi besplatnu autobusnu liniju Trg Mažuranića – Bundek i turistički vlakić koji će prometovati od prostora istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do Bundeka gdje će kružiti asfaltiranom stazom oko jezera. Red vožnje autobusne linije i trasu turističkog vlaka potražite na stranicama ZET-a.

Za dolaske s osobnim automobilom, na raspolaganju je veliko parkiralište na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, kao i parkiralište uz sam park.

13. svibnja 2019.Zbog olujnog vjetra u Zagrebu, za danas predviđeno svečano otvorenje 54. međunarodne vrte izložbe Floraart na Bundeku, odgođeno je za četvrtak, 16. svibnja u 13 sati. Za dodatne informacije pratite našu web stranicu, a informirati se možete i putem društvenih mreža, Facebook, Twitter i Instagram, Floraart.

Kao i svake godine tijekom Floraarta  održati će se natjecanje u aranžiranju cvijeća -  Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola, radionice, stručna predavanja, očekuje Vas bogati kulturno – umjetnički program te program Floragrada koji je namijenjen za naše najmlađe posjetitelje.

Podsjetimo, podružnica Zrinjevac u proteklih 28 godina organiziranja izložbe trudila se educirati posjetitelje i ukazati na važnost očuvanja prirode. Floraart osim što je izložba koja pokazuje raskoš, ljepotu cvijeća i mogućnosti njegova oblikovanja, ujedno je i odgojno-obrazovna izložba. Prati i stvara trendove te svojom atraktivnošću konkurira gradovima razvijene europske vrtlarske tradicije. Također je usmjerena buđenju ekološke svijesti građana, što je i bitna značajka ovogodišnje izložbe koja je orijentirana na ekologiju i održivi razvoj.