Studentima za 3,3 kune dnevno neograničena vožnja ZET-om

Najpovoljnija vožnja ZET-ovim tramvajima i autobusima je s godišnjom pretplatnom kartom. Poručio je voditelj podružnice ZET-a Dubravko Baričević na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama ZET- danas na 121. obljetnicu uvođenja javnog gradskog prijevoza u Zagrebu.

- Školska godina je već počela, akademska će uskoro pa svim učenicima i studentima te njihovim roditeljima, koji trebaju kupiti novu pretplatničku kartu ili obnoviti staru, poručujem da je najjeftiniji prijevoz ZET-om uz godišnju kartu, a oni koji se odluče za dnevne karte najpovoljnija je vrijednosna karta od 10 kuna. Cijena opće godišnje pretplatne karte je 3480 kuna, za osnovnoškolce 870, a srednjoškolce, studente i umirovljenike 1200 kuna. Preračunavši na dnevnu cijenu vožnje to znači da se jedan student dnevno može neograničeno voziti ZET-om po cijeni od 3,3 kune. Želja nam je biti partner korisnicima te im uvijek ponuditi najpovoljnije opcije- objasnio je Baričević.

Odlukom o socijalnoj skrbi pravo na besplatan prijevoz na području Grada Zagreba ostvaruju  učenici i studenti s prebivalištem u Gradu Zagrebu, čiji su ukupni mjesečni prihodi po članu obiteljskog domaćinstva jednaki ili manji od 2000,00 kuna. Učenici i studenti pravo na besplatan prijevoz u vozilima ZET-a ostvaruju predočenjem godišnje pretplatne karte ZET-a.

Baričević je istaknuo da ZET ima dovoljan  broj kontrolora karata koji svakodnevno provjeravaju kupljene karte, naglasivši kako se usluga javnog gradskog prijevoza naplaćuje svuda u svijetu, pa tako ni Zagreb ne može biti iznimka. Najavio je projekt integriranog prijevoza na kojem ZET radi zajedno s Gradom i Županijama, a cilj je pojačati  međugradski prijevoz.

Izvršni direktor prometa ZET-a Ivan Miličević predstavio je  novi jesenski vozni red s 15 dnevnih i četiri noćne tramvajske linije. U prometu će biti dnevno 169, a noću 8 tramvaja. U autobusnom prometu vozit će 280 autobusa.