Raspored edukacija „ Odvojeno skupljanje otpada- mijenjamo navike“ u zagrebačkim parkovima i trgovima24. 10. 2019. Podružnica Čistoća nastavlja s edukacijama u zagrebačkim parkovima o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

U subotu i nedjelju, 26. i 27. listopada smo od 9 do 13 sati na Cvjetnom trgu.
 
Pozivamo sve zainteresirane, posebice obitelji s djecom, da nas posjete kako bi kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale zajednički što više spoznali o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

Raspored održavanja edukacija

17. listopada 2019. Podružnica Čistoća nastavlja s edukacijama u zagrebačkim parkovima o sprječavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom.

U subotu i nedjelju, 19. i 20. listopada 2019. godine, smo od 9 do 13 sati u parku Zrinjevac.
 

10. listopada 2019.
U subotu i nedjelju, 12. i 13. listopada, od 9 do 13 sati, smo  u parku Tomislavac.
 
3. listopada 2019.

U petak i subotu, 5. i 6. listopada, smo od 9 do 13 sati u parku Travno. 
26. rujna 2019. U petak i subotu, 28. i 29. rujna, edukacije su od 9 do 13 sati u parku na Prisavlju, kod Boćarskog doma.
 
19. rujna 2019.  U petak i subotu, 21. i 22. rujna, od 9 do 13 sati edukacije su u parku Jarun, kod odbojkaškog igrališta na Malom jezeru.
 
4. rujna 2019. Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća u subotu, 14. rujna, započinje dvomjesečne edukacije pod sloganom „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!" po zagrebačkim parkovima i gradskim trgovima.

„To je nastavak edukacija koje su započele ciklusom javnih edukativnih tribina po mjesnim odborima Grada Zagreba, koje su započele 9. travnja 2018. godine i završile 16. svibnja 2018. godine. Cilj je bio edukacija građana o novom sustavu skupljanja otpada i pravilnom postupanju s otpadom. U tome vremenu održano ukupno 78 javnih tribina naziva „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!". Tribine je pohodilo više od 3000 građana Grada Zagreba. Nakon toga uslijedile su edukacije po gradskim tržnicama "Odvojeno skupljanje otpada - Mijenjamo navike!“ od 19. travnja 2019. do lipnja 2019.) Održali smo 27 edukacija na 8 tržnica po cijelom gradu Zagrebu o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije su podržavali Hrvatski skijaški savez, Auto klub INA DELTA, Zagrebački atletski savez, RK Zagreb PPD, HAVK Mladost, KK Cibona i AK Dinamo-Zrinjevac.„- izjavio je to Trpimir Majcan, direktor sektora u Čistoći.

Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije će se održavati subotama i nedjeljama u najvećim zagrebačkim gradskim parkovima i trgovima.
Raspored održavanja edukacija:

·           park Bundek, 14. i 15. rujna, od 13 do 17 sati (u sklopu Rujanfesta)
·           park Jarun, 21. i 22.rujna, od 9 do 13 sati
·           park na Prisavlju (kod Boćarskog doma), 28. i 29. rujna, od 9 do 13 sati
·           park Travno, 5. i 6. listopada, od 9 do 13 sati
·           park Tomislavac 12. i 13. listopada, od 9 do 13 sati
·           park Zrinjevac 19. i 20. listopada, od 9 do 13 sati
·           Cvjetni trg, 26. i 27. listopada, od 9 do 13 sati.
 
„Pozivamo sve zainteresirane građane grada Zagreba, posebice obitelji s djecom da nas posjete na našim štandovima na zajedničko druženje te da se kroz igru i razgovor uz brojne edukativne materijale što više upoznamo o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom."- izjavio je Jure Leko voditelj podružnice Čistoća.
Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere naučiti kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja. Radionice su prilagođene i za djecu koja se mogu zabaviti crtajući u eko kutku male škole čistoće  i igrajući društvenu didaktičku igru „Ekodrom“ i računalnu igru „Ekoforija“

PRESS  Jure Leko, voditelj podružnice Čistoća

PRESS Trpimir Majcan, direktor Sektora za razvoj, gospodarenje otpadom i zaštitu okoliša