Predsjednica Uprave, Ana Stojić Deban, druga najmoćnija žena HR biznisa

3. prosinca 2020. - Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, druga je najmoćnija žena hrvatskog biznisa, prema izboru tjednika Lider. 

Riječ je o listi 300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske koju tjednik Lider šesnaestu godinu zaredom objavljuje u suradnji s tvrtkom Bisnode i to na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi ili nadzornom odboru) u prošloj godini.  

Dodatno, za prvih 10 najmoćnijih žena uzimaju se u obzir i neki "meki" kriteriji, poput njihova utjecaja na poslovno okruženje i ukupne važnosti za hrvatsko gospodarstvo. 

Prošle godine predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga bila je treća najmoćnija žena hrvatskog biznisa. Ove se godine s devet milijuna eura većom upravljačkom moći, koja sada iznosi 291 milijun eura, pomakla za još jednu poziciju bliže vrhu liste.



Prestižna lista obuhvaća 50 najmoćnijih predsjednica uprave, 150 najmoćnijih članica uprave i 100 najmoćnijih članica nadzornog odbora. 

Na Liderovoj listi 50 najmoćnijih predsjednica uprave, Ana Stojić Deban je na 3. mjestu, dok su na listi 150 najmoćnijih članica uprava na petnaestom i šesnaestom mjestu članice Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić i Marica Dusper.

Nagrade su dodijeljene u sklopu 10. konferencije Žene u biznisu, koja je održana 3. prosinca 2020. godine u hotelu Westin Zagreb.

Čestitke svim dobitnicama!