Predsjednica Uprave, Ana Stojić Deban, druga najmoćnija žena HR biznisa

3. prosinca 2020. - Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, druga je najmoćnija žena hrvatskog biznisa, prema izboru tjednika Lider. 

Riječ je o listi 300 najmoćnijih poslovnih žena Hrvatske koju tjednik Lider šesnaestu godinu zaredom objavljuje u suradnji s tvrtkom Bisnode i to na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi ili nadzornom odboru) u prošloj godini.  

Dodatno, za prvih 10 najmoćnijih žena uzimaju se u obzir i neki "meki" kriteriji, poput njihova utjecaja na poslovno okruženje i ukupne važnosti za hrvatsko gospodarstvo. 

Prošle godine predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga bila je treća najmoćnija žena hrvatskog biznisa. Ove se godine s devet milijuna eura većom upravljačkom moći, koja sada iznosi 291 milijun eura, pomakla za još jednu poziciju bliže vrhu liste.Prestižna lista obuhvaća 50 najmoćnijih predsjednica uprave, 150 najmoćnijih članica uprave i 100 najmoćnijih članica nadzornog odbora. 

Na Liderovoj listi 50 najmoćnijih predsjednica uprave, Ana Stojić Deban je na 3. mjestu, dok su na listi 150 najmoćnijih članica uprava na petnaestom i šesnaestom mjestu članice Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić i Marica Dusper.

Nagrade su dodijeljene u sklopu 10. konferencije Žene u biznisu, koja je održana 3. prosinca 2020. godine u hotelu Westin Zagreb.

Čestitke svim dobitnicama!