Po udjelu žena na rukovodećim pozicijama, iznad hrvatskog i EU prosjeka

8. ožujka 2021. - Više od jednog stoljeća na današnji dan iskazujemo zahvalnost i poštovanje ženama koje su kroz povijest svojom hrabrošću i ustrajnošću pomicale granice slobode, izborile se za ravnopravnost i na taj način ispravile nepravdu i diskriminaciju kojima su žene bile izložene.

Zahvaljujući njihovoj borbi danas možemo reći da smo društvo u kojem se ne tolerira niti jedan oblik diskriminacije i u kojem svi imaju jednaka prava bez obzira na spol. 

Načela etičkog postupanja, koja osobito isključuju diskriminaciju po bilo kojem osnovu i u bilo kojem obliku, ugrađena su u temeljne dokumente naše tvrtke, kao što je Etički kodeks i Kolektivni ugovor.

Zbog prirode usluga koje pružamo, žene u Zagrebačkom holdingu su u manjini - čine tek četvrtinu zaposlenih. No, možemo se pohvaliti da po udjelu žena na rukovodećim pozicijama Zagrebački holding bitno odskače i od Hrvatskog i EU prosjeka - na najvišim upravljačkim pozicijama u Upravi Zagrebačkog holdinga 75 posto je žena, dok je na ostalim rukovodećim pozicijama udio žena uravnotežen i iznosi 50 posto.

Žene u Holdingu rade na gotovo svim poslovima, od održavanja do najviše razine upravljanja, a Međunarodni dan žena i više je nego dobra prigoda za reportažu o naše dvije kolegice, obje na rukovodećim pozicijama, koje su svoju karijeru vezale u Zagrebačke ceste.

Radi se o podružnici u kojoj, zbog prirode usluga koje pruža, prevladavaju tzv. muška zanimanja. U ukupnom broju zaposlenih žena je tek 14 posto, no na rukovodećim pozicijama žena je 25 posto. 

Kako je raditi u jednoj takvoj djelatnosti i kako muške kolege prihvaćaju žene za šefice, pročitajte u reportažama u nastavku.

Svim kolegicama čestitamo 8. ožujka Međunarodni dan žena! 
 

Četiri desetljeća vjernosti Zagrebačkim cestama 

 

Anđa Zirdum, voditeljica Materijalnog knjigovodstva, u ovoj godini obilježava 42 godine rada u  Zagrebačkim cestama. Obilježili su ih razni trenuci, no vođena načelom: Znanje ti ne može uzeti nitko, a dobrog radnika svatko treba – prebrodila je i najteže izazove.


Pročitaj više
 

Kvaliteta zagrebačkog asfalta u sigurnim je rukama doktorice znanosti

Nana Novak Coumbassa, voditeljica Laboratorija za asfalt, doktorica je znanosti koja je karijeru više asistentice i znanstvene novakinje na Institutu „Ruđer Bošković“, 2005. zamijenila s mjestom tehnologa u laboratoriju asfaltne baze Zagrebačkih cesta.

Pročitaj više