Otvoreno najveće i najmodernije reciklažno dvorište u Zagrebu

 
1. kolovoza 2023.  -  Uz 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta u gradu Zagrebu danas je otvoreno još jedno, u ulici Vučak, u gradskoj četvrti Podsused – Vrapče. U toj četvrti do sada su se koristila dva manja mobilna reciklažna dvorišta, jedno u ulici Prigornica 2, a drugo u ulici Vučak, koje će se zatvoriti nakon početka rada ovog novog dvorišta.

„Ovo je najveće i najmodernije reciklažno dvorište, gdje će se moći odložiti 42 vrste otpada“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, dodajući da se u odnosu na lanjsku godinu više nego udvostručio broj korisnika reciklažnih dvorišta u Zagrebu. U prvih sedam mjeseci prošle godine na tim odlagalištima zbrinulo je otpad 101.700 građana, a ove godine u istom razdoblju njih 224.840.

Novo reciklažno dvorište, na površini od 5500 m2, najveće je i najmodernije fiksno reciklažno dvorište u gradu Zagrebu, kojemu gravitira 45.000 građana. Vrijednost projekta je oko 1,2 milijuna eura, a od toga je - na temelju ugovora Grada Zagreba s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost -  iznos bespovratnih sredstava oko 600.000 eura.

Reciklažno dvorište počet će s radom u četvrtak 3. kolovoza, a radno vrijeme bit će radnim danom i subotom od 6.30 do 20, a nedjeljom od 8 do 14 sati.