Otvoren Modni centar na Tržnici Dubec



20. rujna 2019.
Modnom revijom otvoren je Modni centar Dubec. Zakupci su prilikom otvaranja donirali 4000 kuna za 15-ero školaraca, korisnika Caritasove kuće "Emaus" koja se nalazi u blizini Tržnice Dubec. Tijekom otvaranja, gradonačelnik Milan Bandić pohvalio je inicijativu te kazao da će se i Grad i Holding pridružiti donaciji s po pet i pol tisuća kuna.

U izgradnju Tržnice Dubec krenulo se kako bi se našlo trajno rješenje za prodavače tekstila s okretišta Borongaj. Na šest tisuća kvadrata nalaze se 52 modula – kućice, a središnji prostor uređen je kao trg kako bi se prostor mogao koristiti i nakon predviđenog rada Tržnice.

Trenutno su na Tržnici Dubec popunjena 37 modula za odjeću u koje je smješteno 22 obrta s Borongaja, 11 modula predviđeno je za tržničke djelatnosti (meso, piletina voće, povrće, jaja, tjestenina...), a u tijeku je natječaj za zakup. 



Na Tržnici će biti i Holding centar Zagrebačkog holdinga gdje će građani uskoro moći bez provizije plaćati komunalne račune ali obaviti i brojne druge poslove koje sada mogu u Holding centru u Vukovarskoj ili Pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga. Uz Tržnicu je osigurano 46 parkirnih mjesta za korisnike, 6 parkirnih mjesta za dostavu i 3 parkirna mjesta za osobe sa smanjenom pokretljivošću, a cijeli prostor je pokriven video nadzorom.