Obilježili smo Svjetski dan voda22.03.2023. - Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. na Svjetski dan voda tradicionalno je domaćin učenicima osnovnih škola. Ove godine VIO je ugostio učenike četvrtog razreda Osnovne škole Odra na vodocrpilištu Mala Mlaka i u Muzeju vodoopskrbe. Prilikom posjeta učenici su saznali o važnosti vode, razvoju vodoopskrbe kroz povijest kako se ponašati kako bismo zaštitili vodu i očuvali vodne resurse i izvore.

Pozivamo vas na virtualnu šetnju kroz Muzej koja je dostupna na poveznici: https://www.vio.hr/o-nama/vodoopskrba/muzej-vodoopskrbe/1815

Glavni cilj Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka je usmjeravanje pažnje na važnost vode te očuvanje vodnih resursa i izvora, kao i podizanje razine ekološke osviještenosti i održivog razvoja te skretanje pozornosti na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Ovogodišnja tema Svjetskog dana voda je „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ s porukom da svaki pojedinac može doprinijeti očuvanju voda i njenom racionalnom korištenju.