Novi sustav za automatsku naplatu parkiranja i mobilna aplikacija Zagrebparkinga

16. svibnja 2018.  Podružnica Zagrebparking danas je u javnoj garaži Langov trg predstavila mobilnu aplikaciju za plaćanje parkiranja ZgPark i  sustav za automatsku naplatu parkiranja koji je instaliran u tri od osam javnih garaža kojima podružnica upravlja (JG Langov trg, JG Rebro i JG Petrinjska, JG Kvaternikov trg i JG Gorica ).

Predstavljanju novog sustava i mobilne aplikacije uz voditeljicu podružnice gđu. Anu Preost bili su nazočni i gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić sa suradnicima te predsjednica Uprave Zagrebačkog hodlinga d.o.o. gđa. Ana Stojić Deban.
 
Novost koju sustav donosi su ugrađene  kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, na ulazu i izlazu iz spomenutih garaža, koje registriraju je li parkiranje plaćeno te omogućuju podizanje ulaznih i izlaznih rampi bez zaustavljanja vozila.
 
Korisnicima pretplatnih parkirališnih karata za garaže, omogućen je ulazak i izlazak iz garaže bez zaustavljanja i prinošenja kartica terminalu, čime se znatno smanjuje vrijeme potrebno za ulazak i izlazak, a samim time smanjena je i emisija štetnih plinova. Korisnicima kratkotrajnog parkiranja, zbog ugrađenog sustava kamera omogućen je izlazak iz garaže nakon plaćanja karte bez ubacivanja kartice u terminal i bez zadržavanja na izlaznoj rampi.
 
Druga značajna novost za korisnike su automatske blagajne koje uz kovanice i novčanice prihvaćaju i sve bankovne kartice, također i kartice stranih državljana. Sustav omogućuje i plaćanje parkirališnih karata u navedenim javnim garažama slanjem SMS-a.
 
Značajna novina u poslovanju podružnice Zagrebparking svakako je i dvojezična mobilna aplikacija koja omogućuje kupnju svih oblika parkirališnih karata za zatvorena i otvorena parkirališta, (moguće je kupiti satne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte, povlaštene i komercijalne, kao i izvršiti plaćanje dnevnih parkirališnih karata). Korištenje mobilne aplikacije kao i sama instalacija na mobilne uređaje je jednostavna, a korisnici Android operativnog sustava mogu je preuzeti klikom na donju ikonu.

Ovaj suvremeni sustav za automatsku naplatu parkiranja podružnice Zagrebparking značajno modernizira uslugu parkiranja u gradu Zagrebu a korisnicima pruža potpuno nove mogućnosti plaćanja i korištenja usluge parkiranja.
Aplikaciju ZgPark za Android  možete preuzeti klikom na sliku dolje.
 
 

Aplikaciju ZgPark za iOS možete preuzeti klikom na sliku dolje.