Novi raspored edukacija „ Odvojeno skupljanje otpada- mijenjamo navike“ u trgovačkim centrima



20. prosinca 2019.
- Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća u subotu, 21. prosinca, započinje edukacije pod sloganom „Odvojeno skupljanje otpada — Mijenjamo navike!" po trgovačkim centrima na području grada Zagreba.

„To je nastavak kontinuiranih edukacija putem javnih edukativnih tribina po mjesnim odborima Grada Zagreba, s naglaskom na komunikaciju s našim korisnicima usluga na mjestima većih okupljanja kao što su gradske tržnice, parkovi, trgovi, a sada i kroz suradnju s trgovačkim centrima.„- izjavio je to Trpimir Majcan, direktor sektora u Čistoći.

Cilj edukacija je informiranje i educiranje građana o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom. Edukacije će se održavati subotama i nedjeljama u najvećim trgovačkim centrima na području grada Zagreba.
 
Radi se o dobroj suradnji između Zagrebačkog holdinga d.o.o. podružnice Čistoća i trgovačkih centara, koji angažiranjem pokazuju razvijenu svijest kroz društveno odgovorno poslovanje u gospodarenju otpadom.

Raspored održavanja edukacija:
  • Point, 21. i 22. prosinca, od 9 do 13 sati
  • Gardenmall, 4. i 5. siječnja, od 9 do 13 sati
  • Avenue Mall, 11. i 12. siječnja, od 9 do 13 sati
  • City Centar East, 18. i 19. siječnja, od 9 do 13 sati
  • City Centar West, 25. i 26. siječnja, od 9 do 13 sati
  • Arena Zagreb, 1. i 2. veljače, od 9 do 13 sati 
„Pozivamo sve zainteresirane građane grada Zagreba i zaposlenike trgovačkih centara da nas posjete na info punktovima, na zajedničko druženje te da se kroz razgovor uz brojne edukativne materijale što više upoznamo o sprečavanju nastanka otpada, odvojenom skupljanju otpada i odgovornom postupanju s otpadom."- izjavio je Jure Leko voditelj podružnice Čistoća.

Radi se o maloj školi razvrstavanja otpada i educiranju građana kroz praktične primjere naučiti kako koristiti dodijeljene spremnike, koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik, kada i koga zvati kada su spremnici puni i sva ostala pitanja.