Nove električne trokolice za čišći grad

08. listopada 2020. - Podružnica Čistoća od danas raspolaže s 30 novih električnih trokolica koje će, zajedno sa 296 trokolica na mehanički pogon i 6 električnih trokolica nabavljenih 2017. godine, biti korištene za održavanje čistoće javno prometnih površina u gradu Zagrebu. Radi se o 100-postotnom hrvatskom proizvodu i inovaciji zagrebačke tvrtke Viking d.o.o. Nova trokolica predstavlja spoj teretnog i ekološkog vozila, idealnog za prijevoz kante sa sitnim otpadom po frekventnim gradskim ulicama  u kratkom vremenu.

Radnici Čistoće nove električne trokolice testirat će tijekom godine na različitim operativnim zadacima i u svim radnim uvjetima. Uz najveću moguću nosivost, koja uz prilagodbu može biti i do 500 kilograma, trokolice mogu postići brzinu od 25 km/sat, a nakon punjenja mogu izdržati do 6 sati vožnje. Omogućuju veću mobilnost i pokretljivost, a odlikuje ih i mogućnost svladavanja uzbrdica pod teretom. 

Vrijednost ove investicije je 790 tisuća kuna.

Podsjetimo da je podružnica Čistoća, u sklopu realizacije Programa čišćenja i pranja javnih prometnih površina na kojima nije dozvoljen promet motornim vozilima, u prošloj godini ukupno očistila 986.643.772 četvorna metra javnih prometnih površina.

Od toga, naše djelatnici ručno su očistili 634,3 milijuna četvornih metara, što je više od 1,7 milijuna četvornih metara očišćenih javnih prometnih površina dnevno.

Podružnica Čistoća nabavila je novih 30 električnih trokolica koje su 100 posto hrvatski proizvod.