Narudžba usluge odvoza glomaznog otpada ispred kućnog praga

3. srpnja 2020. - Ovaj tjedan na kućne adrese građana, korisnika usluga Zagrebačkog holdinga, uz račune za lipanj, dostavljen je i obrazac Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada. To je ujedno drugi takav obrazac za ovu kalendarsku godinu, za korištenje javne usluge odvoza glomaznog otpada bez naknade.

Obrazac koji je zaprimljen početkom godine, zajedno s ovim obrascem, može se koristiti odjednom ukoliko postoji potreba za odvozom veće količine glomaznog otpada (do 4 m3).
 
Podsjećamo građane da zahtjev za odvozom glomaznog otpada mogu uputiti i online, ispunjavanjem e-Zahtjeva
 
Zahtjevi za odvozom glomaznog otpada zaprimaju se do 15. studenoga 2020. godine, na adresu Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10000 Zagreb i e-mail adresu: cistoca.glomazno@zgh.hrObvezujemo se dostaviti odgovor na zahtjev, s terminom odvoza, u što kraćem roku, a ne dužem od 20 dana.
 



Besplatna usluga tijekom cijele godine

Ova besplatna usluga omogućuje građanima naručivanje kamiona Čistoće ispred kućnog praga kada god žele, tijekom cijele godine. Postupak naručivanja je jednostavan, a sve informacije mogu se dobiti i izravno od naših zaposlenika na brojevima telefona 01/6146-555 i 01/6146-565, radnim danom od 7 do 20 sati.
 
Ističemo kako građani i dalje mogu, tijekom cijele godine, svoj glomazni otpad besplatno odložiti na jedno od naših reciklažnih dvorišta i mobilnih reciklažnih dvorišta.
 
Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) zabranjuje odlaganje krupnog (glomaznog) otpada na javnim površinama, što uključuje zelene otoke i ostale spremnike. Komunalno redarstvo Grada Zagreba obavlja nadzor nad komunalnim redom u gradu i ovlašteno je naplatiti novčanu kaznu na mjestu počinjenja prekršaja, izdati obavezni prekršajni nalog te rješenjem narediti fizičkim i pravnim osobama radnje u svrhu održavanja komunalnog reda.
 
Stoga molimo građane da, ukoliko primijete odlaganje otpada na javnim površinama, to jave na dežurni broj telefona Komunalnog redarstva: 01/610-1566, mail adresu: redarstvo@zagreb.hr ili putem aplikacije MojZagreb.
 
Pazimo zajedno na čistoću našeg grada!