Najava: Početna konferencija projekta Interventna mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu

6. prosinca 2021. – Grad Zagreb i Zagrebački holding organiziraju u srijedu, 8. prosinca 2021., početnu konferenciju projekta: Interventna mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu.

Nositelj projekta je Grad Zagreb, a partneri u projektu su Zagrebački holding - podružnice Čistoća i Zrinjevac.

Radi se o projektu koji je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. u iznosu od 75,7 milijuna kuna ili 81% vrijednosti projekta. Sam projekt obuhvaća realizirane investicije u vozila i opremu za odvojeno prikupljanje otpada od studenoga 2015. godine te nova ulaganja u opremu za biootpad do završetka svih projektnih aktivnosti, a najkasnije do 31. prosinca 2022.

Na konferenciji će biti predstavljeni ciljevi projekta te dosadašnji rezultati provedbe mjera za smanjenje odlaganja komunalnog otpada nastalog u Gradu Zagrebu. Konferencija će također okupiti EU stručnjake iz područja gospodarenja otpadom te predstavnike donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Konferencija će se održati u prostorijama ZICER-a u terminu od 9 do 14 sati. 
 
Program konferencije

Sudionike konferencije uvodno će pozdraviti Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, koji će ujedno i otvoriti konferenciju te Ivan Novaković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, a prisutnima će se obratiti i Mile Horvat, državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Detalje projekta ispred Grada Zagreba predstavit će Nera Pavić iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Rezultate projekta predstavit će Bojan Ribić, rukovoditelj Službe razvoja Zagrebačkog holdinga – podružnice Čistoća te ujedno i član projektnog tima za provedbu projekta, na čiji poziv su sudjelovanje na konferenciji potvrdili stručnjaci iz Belgije, Španjolske i Slovenije.
 
Novitete u području gospodarenja otpadom kao i primjere dobre prakse, predstavit će putem live strima:
  • Jean-Benoit Bel, ACR+, Brussels, Belgium
  • Nina Sankovič, JP VOKA SNAGA d.o.o., Ljubljana, Slovenija
  • Teresa Guerrero, Head of Separate Collection Promotion Catalonia, Barcelona, Spain
  • Vanessa Abad, directora de l’àrea de tractament, Granollers, Spain
U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava na temu održivog gospodarenja otpadom na kojoj će sudjelovati Marijan Galović iz VG Čistoće, Anamarija Matak, ravnateljica Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Marko Košak iz Zelene akcije.

Program konferencije možete preuzeti OVDJE 

S obzirom na epidemiološku situaciju, konferencija će se moći pratiti isključivo putem live streama.
 
Pozivamo vas da se uključite u program konferencije putem poveznice: