Na konferenciji Eko susret 2018. predstavljena web igra Ekoforija i društvena igra Ekodrom


Foto: zagreb.hr
4. prosinca 2018. Na konferenciji Eko susret 2018., koju je Grad Zagreb organizirao za ravnatelje gradskih dječjih vrtića i osnovnih škola, predstavljeni su projekti i izobrazno informativni sadržaji o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba. Uz gradonačelnika Zagreba Milana Bandića na konferenciji su govorili i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban te zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.
Predsjednica Uprave Ana Stojić Deban prezentirala je materijale koji su pripremljeni za osnovnoškolce, web igru Ekoforija i društvenu igru Ekodrom podružnice Čistoća. Istaknula je cilj skretanje pozornosti najmlađem naraštaju na zdrave navike temeljene na onome što treba oživjeti u sustavu igospodarenja otpadom i onome što želimo ostaviti budućim generacijama. 


-Ovo je obrazovno-informativni projekt, cilj nam je mlađim generacijama prosvijestiti važnost čuvanja okoliša i odgovornog ponašanja. Podijelit ćemo edukativne materijale po školama i vrtićima, a pripremili smo 6 000 informativnih brošura za djecu s posebnim potrebama i vjerujemo da će naša djeca, usvajajući znanja u ranoj dobi lakše prihvatiti odgovornost za razvrstavanje otpada i čuvanja okoliša, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je naglasila da je cilj konferencije da ravnatelje i djelatnika škola i vrtića, ali i širu javnost upozna s nastavkom provedbe aktivnosti iz Plana izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji. Eko susreti su namijenjeni našim mlađim sugrađanima jer znamo da je promjena navika i ponašanja dugotrajan proces, stoga vjerujemo da su najbolje edukacije u najranijoj dobi, kad su djeca otvorena i radoznala, rekla je zamjenica Majić.

Prezentacija IGRE koje grade BOLJE SUTRA
 
 

Foto: zagreb.hr