Mala škola Čistoće od danas na reciklažnim dvorištima

16. travnja 2021. - Podružnica Čistoća u petak, 16. travnja, započela je novi krug edukativno-izobraznih aktivnosti, koje se provode pod zajedničkim nazivom „Mala škole Čistoće“. U sklopu ove akcije djelatnici Podružnice nastoje građanima u izravnom kontaktu približiti aktivnosti vezane uz odvajanje otpada na kućnom pragu, pravilnom odlaganju otpada te mnogim drugim temama vezanima uz otpad.
 
Novom serijom edukacija bit će obuhvaćena sva reciklažna i mobilna reciklažna dvorišta, a prva u nizu održana je na mobilnom reciklažnom dvorištu Trnje.  

Edukacije će se održavati radnim danom od 9 do 12 sati, na po jednom reciklažnom dvorištu. Provodit će ih djelatnici Službe za gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša, kvalitetu usluga i razvoj zajedno s tehničarima reciklažnih dvorišta.

Uz edukaciju, provodit će se i anketa o zadovoljstvu korisnika uslugama reciklažnih dvorišta.
 
Svi zainteresirani građani mogu se kroz razgovor, uz brojne edukativne materijale, upoznati s mnogim temama vezanima uz otpad i steći veće znanje o gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša. Također se mogu informirati o obveznoj Evidenciji o preuzetom komunalnom otpadu, koja je uvedena sukladno Uredbi o gospodarenju otpadom i Pravilniku o načinu rada reciklažnog dvorišta. 
 
Sljedeća edukacija je u ponedjeljak, 19. travnja, od 9 do 12 sati, u reciklažnom dvorištu Jakuševec.

Raspored održavanja edukacija možete pronaći na sljedećoj poveznici: Mala škola Čistoće

Vezane informacije: