Izjava o načinu korištenja javne usluge odvoza otpada



24. veljače 2020.
 Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća započela je slanje Izjava o načinu korištenja javne usluge i popratne obavijesti, u svrhu pokretanja sustava evidencije i omogućavanja odabira zapremnine spremnika za miješani komunalni otpad.
 
Izjave su poslane korisnicima usluge koji dobivaju jedan račun na jednoj adresi u obiteljskim kućama. U Izjavama se definira volumen i količina spremnika za miješani komunalni otpad.
 
Ispunjene Izjave je potrebno dostaviti u dva primjerka, osobno ili poštom na adresu Zagrebački holding d.o.o., Podružnica Čistoća, Radnička cesta 82, 10000 Zagreb ili skenirano (ne fotografirano) na mail adresu cistoca.izjave@zgh.hr. Ukoliko se korisnik slaže s prijedlogom davatelja usluge, Izjave nije potrebno popunjavati.
 
Aktivirali smo stranicu https://mojotpad.cistoca.hr kojoj se pristupa upisom broja obveznika i broja objekta s računa. Ovdje se u elektroničkom obliku nalazi Izjava koju je moguće ispisati i ispuniti, kao i matični podatci o korisniku i objektu, evidencija pražnjenja (kako će se spremnici povezivati s korisnicima na terenu tako će korisnik vidjeti evidenciju pražnjenja na ovoj stranici), evidencija iskorištenih zahtjeva za glomazni otpad, evidencija korištenja reciklažnih dvorišta te uloženih prigovora i odgovora.
 
Napominjemo kako ispunjavanje izjava ne podrazumijeva promjenu obračuna obzirom na odluku Ustavnog suda o privremenoj obustavi primjene dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalni otpadom iz 2019. godine, koju je donijela Vlada RH te ostalih akata koji su doneseni na temelju navedene Uredbe u gradu Zagrebu, stoga će Podružnica Čistoća do konačne Odluke Ustavnog suda naplatu odvoza otpada obračunavati kao i do sada, odnosno po postojećim cijenama.
 
Korisnici usluga koji za sada ne zaprimaju Izjavu o načinu korištenja javne usluge (nisu korisnici 1/1) bit će obaviješteni o odluci Ustavnog suda i naknadno će zaprimiti obavijesti s uputama na koji način će moći odrediti udjele u zajednicama korisnika.
 
Primjer Izjave o načinu korištenja javne usluge (1/1)