Humanitarna akcija „Ubaci čep za skupi lijek!“ na reciklažnim dvorištima

Plastične čepove za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma mogu se donijeti na reciklažna dvorišta grada Zagreba

10. ožujka 2022.
- U sklopu podrške humanitarnoj akciji „Ubaci čep za skupi lijek!“, sva reciklažna dvorišta u gradu Zagrebu, kojima upravlja podružnica Čistoća od ovog tjedna primaju i plastične čepove.

Rezultat je to potpisanog sporazuma o suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma u sklopu koje Zagrebački holding na 20 reciklažnih dvorišta u gradu Zagrebu osigurava sabirna mjesta i spremnike za prikupljanje plastičnih čepova.

Humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske, s ciljem da se na ekološki prihvatljiv način prikupe plastični čepovi, prodajom kojih Udruga pribavlja novac koji se koristiti u svrhu liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala.

Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i slično.

Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, sukladno zakonskoj proceduri, zajedno s popratnom dokumentacijom bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim  otkupljivačima.

Podsjećamo, trenutno je u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta na području grada Zagreba i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti čepove.

Pozivamo vas darujte svoje vrijeme, prikupite čepove, donesite ih u najbliže reciklažno dvorište i pomozite oboljelima od leukemije i limfoma.