Gradska plinara Zagreb - Opskrba ponudila poduzetnicima obročnu otplatu duga za plin

14. veljače 2022. - Gradska plinara Zagreb - Opskrba d.o.o. (GPZO) ponudila je danas poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata.

Odgoda se odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenoga 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu. 
 
Time GPZO nastoji izaći ususret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu. 
 
Gradska plinara Zagreb Opskrba podsjeća da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu, jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje. Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače.
 
One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora, zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora.