Dan zagrebačkih maturanata, 17. 5. uz izmjene u prometu

16. svibnja 2016. Dan zagrebačkih maturanata obilježit će se sutra, 17. svibnja.  Na središnji zagrebački trg iz školskih će se klupa uputiti više od 5 tisuća maturanata. Okupljanje započinje već u 11.30 sati, a  oko podneva učenici završnih razreda srednjih škola krenut će prema Bundeku gdje će biti organizirana i ovogodišnja proslava.

Trasa kretanja kolone: Trg bana Josipa Jelačića - Praška - Trg Nikole Šubića Zrinskog - Strossmayerov trg - Tomislavov trg - Mihanovićeva - Miramarska - Ulica grada Vukovara - Hrvatske bratske zajednice - Avenija Većeslava Holjevca - Damira Tomljanovića Gavrana - Bundek.        
 
U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.
 
Početak preusmjeravanja tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati i to na linijama čije trase prolaze središnjim zagrebačkim trgom, odnosno Praškom ulicom.

Linije 1, 6, 11, 12, 13, 14 i 17 preusmjeravat će se na Glavni kolodvor. 
 

Dvadesetak minuta kasnije, kako se očekuje, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.
Oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara kod Miramarske za vrijeme prolaska do Avenije Hrvatske bratske zajednice.
 
Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor. Autobusi će voziti Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Kada se kolona maturanata približi Mostu slobode, autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Slavonskom, Držićevom i Avenijom Dubrovnik.
 
Stručne službe ZET-a pratit će prometnu situaciju na terenu, a ukoliko se za to ukaže potreba uključivat će se i dodatni prijevozni kapaciteti.

Detaljnije informacije o stanju u prometu bit će dostupne na telefonu 072 500 400, kao i na službenoj internetskoj stranici ZET-a.