Certifikatom vraćamo duh tržnice kakva je nekada bila18. srpnja 2018.
Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ danas su na Dolcu dobila 53 proizvođača kojima se kupcima jamči da od njih na gradskim tržnicama mogu kupiti domaće voće, povrće i druge proizvode iz vlastitog uzgoja.

Certifikate je proizvođačima uručio gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši da kod njih nema ni „grčkih ni španjolskih ni turskih proizvoda već da oni prodaju samo ono što su sami uzgojili i proizveli“.
Osim samog certifikata koje će ti proizvođači imati na svojim klupama, kupci ih na tržnicama mogu lako prepoznati i po zelenim pregačama i žutim majicama, a na glavi imaju zelenu kapu na kojoj piše: "Tržnice Zagreb." 

Ideja projekta certificiranja je očuvati i poticati tradicionalni način direktnog plasmana domaćih i kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda od proizvođača do krajnjeg potrošača, te  na taj način isticati i važnost  očuvanja i unapređenja hrvatskog ruralnog prostora.
 
Osim što se želi jasno istaknuti domaće proizvođače domaćim kupcima, certificiranjem se želi istaknuti domaći proizvod i turistima koji u obilasku gradskih tržnica upravo traže autohtonost.
Cjelokupni projekt je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica još 2006. kada su imali tek nekoliko proizvođača dok ih je danas certificirano diljem Hrvatske 750.

Predsjednik Udruge Božo Granić kazao je da je od 53 proizvođača kojima je danas uručen certifikat  njih 34 s područja grada Zagreba, nešto iz susjednih županija ali da ima i OPG-ovaca iz cijele zemlje.

Najavio je da će se certificiranje, kojim više nadležnih ustanova provjerava izvornost proizvoda, nastaviti i idućih godina kako bi se vratilo povjerenja kupaca da se na tržnicama nudi domaće, svježe i zdravo voće i povrće od domaćih proizvođača.