Čarobni dan - doživljaj za cijelu obitelj 11. rujna u Parku Maksimir

Zagrebački holding vas poziva na Čarobni dan u Park Maksimir

05. rujna 2016. - U nedjelju, 11. rujna u Maksimiru, po drugi put održat će se Čarobni dan, najveći obiteljski događaj, prepun događanja, besplatnih edukativnih, sportskih, kreativnih i zabavnih radionica. Parkom i šumom Maksimir zavladat će djeca koja će se moći okušati u sportovima, stranim jezicima, znanstvenim pokusima, plesu, pjesmi i različitim eksperimentima. Kao i prošle godine, pripremljen je i zabavni program na velikoj pozornici.

Manifestaciju organizira Udruga za kreativno povezivanje pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u partnerstvu sa Zagrebačkim holdingom, Parkom Maksimir i Zoološkim vrtom. 

Na Čarobni dan besplatno vozi tramvaj na kružnoj  liniji i vlakić ZET-a.

U dječjoj Čarobnoj zemlji u Maksimiru o
ve godine svoj program za djecu pripremio je i Zagrebački holding, podružnice Čistoća i Vladimir Nazor.

U želji da djeca dođu do novih spoznaja vezanih uz odgovorno postupanje s otpadom i okolišu koji ih okružuje, podružnica Čistoća organizirat će igre: hokej na travi s metlama, hokej na travi s metlama između prepreka i donesi na metli te igre slijepi miš do spremnika za odvojeno sakupljanje otpada i vozi smetlarsku trokolicu (ako dosežeš pedale). Za sudjelovanje u jednoj od igara potrebno je prijaviti se na našem štandu.

Podružnica Vladimir Nazor za Čarobni dan pripremila je tri mozaik radionice, a koje su dio programa ljetovanja za djecu i mlade. Na taj način cijela obitelj moći će vidjeti i isprobati aktivnosti u kojima djeca imaju priliku sudjelovati ukoliko se odluče otići „s Nazorom na more“. Cilj prezentacijskih radionica je usmjeren na tjelesnu i emotivnu relaksaciju djece i mladih u zdravom prirodnom okruženju te stjecanje znanja i vještina.

U igraonici s padobranom i poligonu s preprekama za štafetne igre mogu sudjelovati svi: djeca, mladi, odrasli – roditelji, bake …
 
Bit će tu i edukativne radionice - ekologija i sigurnost na moru, koje su dio Nazorova ljetnog avantura programa za djecu i mlade. U sklopu radionice djeca će se moći upoznati s vještinama ronjenja, ronilačkom opremom, osnovnim uvjetima za sigurnost ronjenja pod morem, s kajacima za plovljenje morem zaštitnom oprema, sigurnosni uvjeti za plovljenje morem te ekologijom mora.

Povedite s nama Čarobni dan u Maksimiru, jedinstven doživljaj za cijelu obitelj!


Besplatan prijevoz tramvajem i vlakićem ZET-a

Kako bi vam dolazak u Maksimir učinili što jednostavnijim, ali i atraktivnijim za mališane, Zagrebački Holding osigurao je besplatan prijevoz tramvajem koji će voziti na posebnoj kružnoj liniji i besplatan prijevoz vlakićem ZET-a koji će voziti od Trga bana Josipa Jelačića do Parka Maksimir.

Tramvaj će kretati s polaznih stajališta Zapadni kolodvor i Maksimir svakih 25 minuta, počevši od 9:30 sati i vozit će trasom:

Zapadni kolodvor - Vodnikova ulica - Glavni kolodvor - Draškovićeva ulica -Trg žrtava fašizma - Kvaternikov trg - okretište Maksimir (ZOO) – Vlaška ulica – Draškovićeva ulica - Trg bana Josipa Jelačića-Ilica- Republike Austrije - Zapadni kolodvor

Tramvaj će se zaustavljati na svim redovnim stajalištima na navedenoj trasi.


Turistički vlakić vozit će na kružnoj liniji trasom: Trg bana Josipa Jelačića - okretište Maksimir (ZOO) - Trg bana Josipa Jelačića

Vlakić će kretati s polaznih stajališta Trg bana Josipa Jelačića i Maksimir svakih 15 minuta i vozit će izravno bez zaustavljanja na usputnim stajalištima.

Trase i polaske tramvaja i turističkog vlakića preuzmite ovdje
 
Uz puno glazbe, zabave i plesa te obiteljskih aktivnosti ovaj dan je čaroban i po tome što cijela obitelj može posjetiti Zoološki vrt po cijeni samo jedne ulaznice. Za posjet manifestaciji i ZOO vrtu  bit će potrebna online prijava na www.carobnidan.hr NAPOMENASvi kuponi za obiteljski ulaz u Zoo vrt su rasprodani.

VAŽNO! Zbog projekta modernizacije, trenutačno je zatvoren glavni ulaz u Zoo vrt u Parku Maksimir te se u Zoo ulazi na Istočni ulaz, koji se nalazi na križanju Maksimirske i Ulice Fakultetsko dobro, samo nekoliko koraka od tramvajske postaje u Hondlovoj.