Besplatna telefonska linija za savjetovanje i informiranje o epidemiji korona virusa


18. ožujka 2020. 
Grad Zagreb s početkom tjedna uveo je besplatnu telefonsku liniju 0800 99 99 za savjetovanje i informiranje građana o epidemiji korona virusa.
 
Tijekom cijeloga dana i noći Zagrepčanima su na raspolaganju liječnici i drugo medicinsko osoblje iz Domova zdravlja Istok, Zapad i Centar.
 
Izravnom komunikacijom na specijaliziranoj liniji znatno se rasterećuju nacionalne i gradske hitne službe, kao što su Centar 112 i Nastavni zavod za hitnu medicinu, koje su proteklih dana, upravo zbog velikog interesa javnosti, bile opterećene velikim brojem savjetodavnih poziva.
 
U svakom trenutku dostupno je najmanje 10 timova koji putem telefona pružaju informacije ili organiziraju potrebnu stručnu asistenciju, a bude li potrebe – mobilizirat će se i dodatni kapaciteti.
 
Ovisno o razvoju situacije, operativno će se na tu komunikacijsku platformu uključivati i druge potrebne gradske službe. U ovom trenutku, za tim nema potrebe, ali je Grad organiziran tako da u bilo kojem trenutku može aktivirati sve druge potrebne resurse.