Ana Stojić Deban najmoćnija predsjednica uprave u Hrvatskoj

6. prosinca 2018. Poslovni tjednik Lider predstavio je listu 300 najmoćnijih žena u poslovnoj Hrvatskoj. Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga, Ana Stojić Deban, najmoćnija je među 50 predsjednica uprave u Hrvatskoj te je treća na listi najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Riječ je o rang-listi 300 najmoćnijih žena koju tjednik Lider objavljuje četrnaestu godinu zaredom i to na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi ili nadzornom odboru).

Na Liderovoj listi 50 najmoćnijih predsjednica uprave na 22. mjestu našla se Tihana Colić, direktorica Gradske plinare Zagreb d.o.o., dok se na listi 150 najmoćnijih članica uprava na devetom mjestu našla članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić.

Lider ističe kako su na pozicije 14 voditelja podružnica Zagrebačkog holdinga više od polovice imenovane žene te da žene imaju 60 postotni udio u upravljanju na razini Društva. Na razini Grupe u koju spadaju ovisna društva poput Gradske plinara Zagreb d.o.o. te ustanove Gradska ljekarna Zagreb, na čijem čelu su također žene, ukupan udio žena na upravljačkim pozicijama doseže 50 posto.

Ana Stojić Deban istaknula je kako se Zagrebački holding ubrzano transformira iz klasične u digitalnu tvrtku. Nedavno je aktivirana e-usluga Zagrebačkog holdinga, a tvrtka je prisutna na svim digitalnim platformama i chatu. Pojednostavljena je komunikacija s korisnicima koji sve potrebne informacije mogu dobiti na broju 072/500 400, 24 sata na dan. Započeto je i dovršeno refinanciranje euroobveznica izdanih 2007. godine izdavanjem obveznica na domećem tržištu kapitala po znatno povoljnijim uvjetima.

Foto: Neja Markičević/ Cropix