Agencija Standard & Poor's povećala kreditni rejting Zagrebačkog holdinga

28. kolovoza 2015. Međunarodna agencija Standard & Poor's je u svom posljednjem izvješću poboljšala kreditni rejting Zagrebačkog holdinga s prijašnjeg B na B+, uz stabilne izglede za budućnost.

Renomirana je kreditna agencija tako prepoznala novi smjer kojem uprava vodi najveću zagrebačku tvrtku, u kojoj je došlo do osjetnog povećanja likvidnosti, promjene strukture duga te smanjivanja njegove ukupne razine.Poboljšanje kreditnog rejtinga komentirala je i Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga, pritom istaknuvši kako je ova ocjena rezultat financijske konsolidacije koju provodi Uprava tvrtke.

– Drago nam je što je Standard & Poor's prepoznao napore koje uprava Holdinga poduzima na stabilizaciji poslovanja tvrtke. Konsolidaciju je započela Uprava na čelu s gospodinom Ljubičićem još u 2013. godini, a sad se vide rezultati tog rada. Nastavit ćemo s razvojem poslovanja tvrtke, sve s ciljem pružanja bolje usluge građanima grada Zagreba, a daljnje poboljšanje kreditnog rejtinga ovisit će prvenstveno o vlasti na nacionalnoj razini i njihovoj sposobnosti da značajnije pokrenu gospodarstvo – ocijenila je Stojić Deban.

Druga je to potvrda dobrog poslovnog smjera u kojem ide Zagrebački holding, nakon što je u srpnju i kreditna agencija Moody's zadržala rejting tvrtke, pohvalivši povećanje likvidnosti i smanjenje ukupnog duga. Agencije su se složile kako je najveći izazov poslovanju tvrtke opća loša gospodarska situacija u zemlji.
 
Izvješće preuzmite na LINKU- hrv. verzija

LINKU-eng. verzija