Radnicima Zagrebačkog holdinga i Gradskoj ljekarni Zagreb dodijeljene Medalje Grada Zagreba

Zahvaljujem se svim zaposlenicima Zagrebačkog holdinga na iznimnom doprinosu i zalaganju u ovom teškom razdoblju za naš grad i sugrađane i čestitam laureatima, našim kolegama na koje smo izuzetno ponosni - poručila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban, povodom dodijele Nagrade Grada Zagreba zaslužnim pojedincima i ustanovama.


31. svibnja 2020. - U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, u nazočnosti brojnih visokih uzvanika, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana je svečana dodjela Nagrade Zagrepčanka godine te dodjela Nagrade i Medalje Grada Zagreba istaknutim pojedincima, udrugama, ustanovama i udruženjima.

Među laureatima, kojima su dodijeljena ova vrijedna priznanja, nalaze se i radnici Zagrebačkog holdinga.

Zbog velike privrženosti poslu i spremnosti da pomogne drugim ljudima, priznanje Nagrada Grada Zagreba dobio je naš kolega Josip Smiljčić, iz podružnice Čistoća, koji je teže ranjen kada je radeći u popodnevnoj smjeni zaustavio provalnika u krađi. Prema riječima voditelja podružnice Čistoća Jure Leke, kolega Josip je riskiravši svoj život za dobrobit građana našega grada, ponos svojoj obitelji i radnoj sredini.



Za značajan doprinos oplemenjivanju i unapređivanju zelenih površina, Medalja Grada Zagreba dodijeljena je Stanku Dugom i Tomislavu Vitkoviću, radnicima u podružnici Zrinjevac.

Priznanja za doprinos i podršku tijekom epidemije i nakon potresa

Također su dodijeljena priznanja, odnosno Medalje Grada Zagreba, našim kolegama i stručnim službama te ustanovi Gradska ljekarna Zagreb, koji su se istaknuli svojim djelima u ovom teškom razdoblju.

Za proaktivno djelovanje od samo početka pojave bolesti COVID-19, priznanje je dodijeljeno Službi za sigurnost Zagrebačkog holdinga te Branku Frančeviću, referentu zaštite na radu u podružnici Zagrebparking.

Iz podružnice Zagrebparking priznanje je dodijeljeno i Službi za premještanje i blokiranje vozila, čiji su djelatnici nakon potresa bili na raspolaganju građanima grada Zagreba, besplatno premještajući njihova vozila oštećena u potresu. na lokacije prema njihovim odabiru.

Rukovoditelju nadcestarije u podružnici Zagrebačke ceste Dario Turković te kolegama iz podružnice Čistoća, Suadu Hečimoviću i Vjekoslavu Javoriću, priznanje je dodijeljeno za osobit angažman na poslovima vezanim uz uklanjanje posljedica potresa. 

Medalja grada Zagreba dodijeljena je i Holding centru Zagrebačkog holdinga te ustanovi Gradska ljekarna Zagreb, koji su od početka epidemije te potresa na raspolaganju građanima 24 sata dnevno.

Holding centar osigurao je komunikacijsku platformu putem koje su umreženi svi Domovi zdravlja kako bi građanima pružali informacijsku i savjetodavnu podršku tijekom epidemije. Centar također od samog trenutka potresa asistira građanima i organizira potrebna postupanja operativnih ili drugih nadležnih službi. U mjesec dana od potresa na posebnim su izvanrednim linijama zabilježena čak 38.593 poziva, a linije su otvorene i nadalje. Holding centar, među ostalim, zaprima prijave građana za pregled objekata, odnosno dolazak statičara.

U Galenskom i analitičkom laboratoriju Gradske ljekarne Zagreb, sukladno novonastalim epidemiološkim zahtjevima, kreiran je novi galenski pripravak "Dermsept". Farmaceuti zajedno s timovima uložili su dodatne napore kako bi se omogućila opskrba zdravstvenih ustanova, pravnih subjekata i pučanstva novim učinkovitim pripravkom za dezinfekciju. Također, Gradska ljekarna Zagreb, sukladno preporučenom epidemiološkim mjerama i u otežanim uvjetima rada u objektima koji su u užoj jezgri Zagreba oštećeni u protresu, pružala je ljekarničku skrb svojim sugrađanima u produženom jednosmjenskom radu, a pet dežurnih ljekarni radilo je kao i ranije od 0 do 24 sata.

Nagrade dobitnicima uručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Posebnu čestitku laureatima, našim kolegama na koje smo izuzetno ponosni, uputila je predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban zahvalivši pri tom svim zaposlenicima Zagrebačkog holdinga na iznimnom trudu i doprinosu tijekom ovog teškog razdoblja za grad i građane Zagreba.

Fotogalerija

1/7