Zimska služba spremna za nadolazeći snijeg

Prema aktualnim vremenskim prognozama od nedjelje nas očekuje novi snijeg u gradu pa je Zimska služba ovaj tjedan započela sa svim potrebnim pripremama, kako bi svih 208 ekipa bilo spremno odmah izaći na zagrebačke ceste- rekao je Alen Gospočić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste, gostujući u današnjoj emisiji Radija 101 „Grad pleše“.

-Prognostičari najavljuju kako ovaj put neće biti velikih količina snijega, kakve su početkom prosinca prošle godine doslovno zatrpale grad, kada je stanje bilo blizu elementarne nepogode. Bilo je brojnih pritužbi građana, no moram reći da u onakvim uvjetima, kada u kratkom periodu padne preko 50 centimetara snijega na temperaturama ispod – 5, čak i -10 Celzijusevih stupnjeva, nije moguće očistiti cijeli grad u kratkom vremenu. Ni sol ne djeluje na tako niskim temperaturama, što cijelu situaciju još više otežava. Ovaj put ne očekujemo takve padaline pa će, vjerujem čišćenje snijega biti lakše. Praksa u drugim europskim gradovima je da se snijeg počne uklanjati s ulica tek kada prestane padati, a u New Yorku su  prošle godine, kada je napadalo puno snijega, četiri dana bile zatvorene škole- nastavio  je Gospočić.

U 2013. godini voditelj podružnice Zagrebačke ceste najavio je poslovnu ekspanziju i investicije.

-Budući da smo podružnica koja posluje s dobitkom, uložit ćemo ga u obnovu mehanizacije, novu asfaltnu bazu u Rakitju i još neke projekte.  Stoga ćemo ove godine imati brojne radove na zagrebačkim cestama s još boljom tehnologijom- rekao je Gospočić.

Na pitanje kako komentira prozivke nekih sindikalnih vođa u podružnici na račun obavljanja njegova posla, Gospočić je istaknuo, kako je riječ o maloj skupini ljudi, koja se nije uspjela prilagoditi poslovnim promjenama i koja je u prijašnjim vremenima jako lagodno živjela.