Zimska služba na terenu 24 sata

Iako su vremenske prognoze objavljivane proteklih dana najavljivale puno manje snijega nego u prosincu, prema svemu sudeći, dogodilo se upravo suprotno. Snijeg od jučer gotovo da ne prestaje padati, a prema mjerenjima Državnog hidrometeorološkog zavoda danas ujutro izmjereno je 37 centimetara, a tijekom dana palo je još 25 centimatara s tendencijom rasta.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović s članovima Uprave Alenkom Košišom Čičin- Šain i Tomislavom Čulom te voditeljima podružnica ZET-a Dubravkom Baričevićem, Zagrebačkih cesta Alenom Gospočićem i Hasanom Džombićem, voditeljem Zimske službe obišao je gradske prometnice kako bi se osobno uvjerio u stanje na terenu.

Na Trgu bana Jelačića, Čović je pred okupljenim novinarima rekao kako svih 210 ekipa Zimske službe danonoćno radi na čišćenju snijega na preko 2500 kilometara cesta u gradu i maksimalnim se naporima trudi da one budu prohodne, iako je snijeg „okovao“ grad.

Elementarna nepogoda

-Ovaj put je palo još više snijega nego u prosincu pa se može reći da postoje elementi za proglašavanje elementarne nepogode. U takvim okolnostima povremeno dolazi do zastoja u javnom prijevozu, pogotovo na brdskim linijama i na periferiji, no kolege iz ZET-a, Zagrebačkih cesta i ostalih podružnica odmah reagiraju i rade da se zastoji i kvarovi što je moguće prije uklone. U našem smo obilasku vidjeli da kamioni Čistoće odvoze otpad te da su ralice na cestama. Ukoliko snijeg danas prestane padati, očekujem da će sutra ujutro sve ceste biti prohodne. Važno je znati da se prvo čiste ceste prvog prioriteta, dakle one uz bolnice, vrtiće, škole, a zatim one drugog i trećeg prioriteta. Također, bitno je da svi građani daju svoj doprinos te da redovito čiste snijeg ispred svojih zgrada kako bi svim građanima bilo lakše dok traju ovako velike padaline, a bitno je da i vozači uvaže trenutne okolnosti te da pažljivo voze i drže razmak- istaknuo je Čović te najavio da će popodne ponovno imati sastanak stožera Zimske službe.

Voditelj podružnice ZET Dubravko Baričević rekao je kako je tijekom dana zabilježeno nekoliko zastoja tramvaja i autobusa, no da je promet vrlo brzo normaliziran. Alen Gospočić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste istaknuo je kako se ekipe Zimske službe od jučer bez prestanka na terenu. „Vozila su stalno vani, samo se mijenjaju radnici u njima“-rekao je Gospočić.
 

GALERIJA

Fotogalerija

Iako su vremenske prognoze objavljivane proteklih dana najavljivale puno manje snijega nego u prosincu, prema svemu sudeći, dogodilo se upravo suprotno. Snijeg od jučer gotovo da ne prestaje padati, a ujutro izmjereno je 37 centimetara s tendencijom rasta.
1/26