Zagrebački holding podržao humanitarnu akciju Dan narcisa

Hrvatski forum za borbu protiv raka dojke – Europa Donna Hrvatske, sutrašnjim „Danom narcisa“, nastavlja s velikom kampanjom „Darujmo ružičasti život“ posvećenoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Kampanja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića,  Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba, a podržali su ju i Zagrebački holding te podružnica Tržnice Zagreb.

Riječ je o projektu koji ima za krajnji cilj kupnju 700.000 eura vrijednog linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju. Radi se o aparatu za jednokratno zračenje koje se obavlja jednom za vrijeme operacije, te žene više ne moraju odlaziti na mukotrpna zračenja. Ukratko, ovaj aparat zamjenjuje 30 zračenja ili šest tjedana terapije.

Koliko je Hrvatskoj potreban taj aparat govore brojke o čak 2.500 žena koje godišnje kod nas obole, i 900 žena koje umru od posljedica raka dojke.

Središnje događanje posvećeno oboljelima od raka dojke održat će se sutra, 23. ožujka, na Cvjetnom trgu od 9 do 14 sati. Istodobno će se akcije odvijati na Trgu bana Jelačića i Glavnom kolodvoru te tržnici Trnjanska Savica i Trešnjevačkom placu. Sredstva će se prikupljati prodajom narcisa, cvijeća koje simbolizira proljeće, nadu i novi život.
 
Pozivamo sve zaposlenike Zagrebačkog holdinga i građane Zagreba da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji.