Veslači podržali akciju odvojenog sakupljanja papira

Akcijom odvojenog sakupljanja papira i smanjenja iskoristivog otpada u tijelu odlagališta Prudinec u Jakuševcu podružnica ZGOS je i ove godine nastavila dugogodišnju praksu obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.
 
U sklopu akcije u srijedu, 5. lipnja organizirano je kratko druženje sa veslačima „Olimpijskog četverca“ Martinom i Valentom Sinkovićem, Damirom Martinom te glavnim tajnikom Hrvatskog veslačkog saveza Zdravkom Gajšakom.
 
Voditelj podružnice Zlatko  Milanović otvorio je skup prikazom kratkog filma „Dolazak humanijeg i odgovornijeg čovjeka“ u organizaciji Zelene akcije Mičevec te naglasio ne samo zakonsku već i moralnu važnost odgovornijeg ponašanja pojedinca.
 
- Želja nam je bila ukazati da papir nije smeće, već vrijedna sirovina te joj mjesto nije u tijelu odlagališta. Da se situacija mora popraviti govori i činjenica da udio papira u smeću iznosi oko 20%, a tvornice u Republici Hrvatskoj uvoze oko 30% otpadnog papira kao sirovinu za proizvodne procese- istaknuo je Milanović.
 
U ime Gradonačelnika Zagreba akciji je prisustvovao Ladislav Prežigalo koji je također pozdravio sve prisutne, a iz Zagrebačkog holdinga prisutni su bili članica Uprave Alenka Košiša Čičin-Šain, Vladimir Botica i Nikola Vuković.
 
Događaj su posjetili i voditelji ostalih podružnica te se ovom prilikom zahvaljujemo na sudjelovanju Branimiru  Valašeku iz Čistoće,  Dubravku Baričeviću iz ZET-a, Igoru Toljanu iz Zrinjevca, Ljerki Ćosić iz Groblja i Robertu Mišeti iz Zagrebparkinga.
 
Nadamo se da smo ovom akcijom barem malo uspjeli u nakani da podignemo razinu svijesti o potrebi odvojenog sakupljanja papira kao i važnosti iskorištavanja raspoloživih resursa.
 

Podružnica ZGOS
 
FOTOGALERIJA