Važnost dogovora oko korekcije cijena ZET-a

O korekciji cijena javnog gradskog prijevoza govorilo se danas na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba i emisiji Radio Sljemena "Zagrebački razgovori". Gost emisije, koja je ovog puta emitirana uživo iz Ćirilometodske, bio je voditelj podružnice ZET Dubravko Baričević.

Pojasnio je kako novi prijedlog korekcije cijena, za koji je prije dva dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio dati suglasnost, predstavlja poslovnu nužnost.

-U računu dobiti i gubitaka ZET-a rashodovna strana je sada u minusu. Stoga je potrebno učiniti konkretne poslovne poteze kako bi se prihodi i rashodi izjednačili. Na žalost , nemamo previše izbora načina na koji bi se to izvelo pa je korekcija cijena, koje se nisu mijenjale četiri godine, nužna. ZET je u proteklih pet godina obnovio vozni park novim tramvajima i autobusima, a iznos gradskih subvencija nije dovoljan da pokrije sve ZET-ove troškove. Da bi se kvaliteta usluge javnog prijevoza i dalje održala na visokoj razini vjerujem i očekujem da ćemo postići dogovor oko novih cijena- rekao je Dubravko Baričević.

Brojne slušatelje zanimalo je kada će se moći kupiti ZET-ove godišnje karte, koje se trenutno zbog nastalog prijepora oko cijena karata,  ne mogu kupiti. Voditelj podružnice ZET im je odgovorio kako vjeruje da će vrlo skoro biti postignut dogovor oko tog važnog pitanja za građane Zagreba.

Također, pojasnio je kako se kod korekcije cijena i te kako gledalo na socijalnu komponetnu pa novi prijedlog cijena sadrži sasvim novu lepezu mogućnosti kupovine ZET-ovih karata, posebno godišnjih, koje bi se mogle kupiti po jeftinijoj cijeni uz otplatu od 12 mjeseci.

Najavio je i češće kontrole u vozilima javnog gradskog prijevoza te mogućnost uvođenja određenih preinaka u SMS plaćanje karata.