Uspješno završeni sajmovi, Inteklima, Graditeljstvo i Obrtništvo

Na Zagrebačkom velesajmu proteklog su vikenda završeni sajmovi Interklima, Graditeljstvo i Obrtništvo. Nastupilo je 198 izlagača iz 13 zemalja.

Izlagači na sajmu Interklima zadovoljni su s ostvarenim poslovnim pregovorima i svojim nastupom. Na sajmu Graditeljstva najveći broj izlagača predstavio je prozore i vrata za energetske kuće.

Prema njihovim riječima u prva tri mjeseca ove godine bolji su rezultati u usporedbi s proteklih nekoliko godina što ukazuje na oporavak građevinarstva u Hrvatskoj.

Na sajmu Obrtništva predstavile su se županijske Obrtničke komore te je organizirana impresivna izložba kojom su se predstavili marokanski obrtnici sa svojim najpoznatijim proizvodima. Svi zainteresirani posjetitelji na licu mjesta mogli su vidjeti kako marokanski obrtnici izrađuju predmete od  drveta, lončariju, tepihe i nakit.

Ambasador Kraljevine Maroko u Hrvatskoj Moulay Abbes El Kadiri primio je posebno priznanje Velesajma za nastup Maroka, a izložbu je posjetio i ministar vanjskih poslova Kraljevine Maroko Saad Dine El Otmani koji je boravio u Zagrebu povodom otvaranja veleposlanstva Kraljevine Maroko u Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja sajmova održani su i tradicionalni stručni skupovi od kojih izdvajamo Obrtnički forum, Dan graditelja i Dan arhitekata. Na skupovima je sudjelovao velik broj sudionika.


Podružnica Zagrebački velesajam