Umirovljeničke karte za 2012. vrijede do 31.1.2013.

Svim korisnicima koji su pravo na besplatan prijevoz javnim gradskim prijevozom ostvarivali do 31.12.2012., pravo korištenja će se produžiti do zaključno 31. siječnja 2013. godine.
 
ZET će korisnicima koji će to pravo ostvarivati prema novom popisu krajem siječnja puniti kartice besplatnim godišnjim kuponom koji će vrijediti od 1. veljače do kraja 2013. godine. O početku punjenja slijedi pravovremena obavijest!

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, sukladno Odluci o socijalnoj skrbi provodi i osigurava mjeru besplatnog prijevoza ZET-a za umirovljenike čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 3200,00 kn i imaju prebivalište na području Grada Zagreba.
 
Besplatan prijevoz uz pretplatnu kartu osigurava se i radno nesposobnim osobama, korisnicima stalne pomoći, te osobama čiji prihod jednak ili manji 3200,00 kn, a stariji su od 65 godina.
 
Prema postojećoj evidenciji Gradskog ureda, u studenome je bilo oko 88.000 korisnika koji su ostvarili navedeno pravo. Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom obvezan je jednom godišnje preispitati postojanje uvjeta za daljnje korištenje prava (revizija).
 

Podružnica ZET