U petak otvorenje knjižnice Jelkovec

Knjižnice grada Zagreba u petak, 7. prosinca svečano otvaraju vrata Knjižnice Jelkovec, ogranka Knjižnice Sesvete. Ova suvremena knjižnica prostire se na oko 1000 m², smještena je u središtu naselja i opremljena je suvremenom knjižničnom i informatičkom opremom.

Na četiri etaže, uglavnom otvorenog i prozračnog prostora, svatko će pronaći svoj kutak i interes u bogatoj ponudi usluga i fondova. Korisnicima će biti dostupni uređaji za samoposudbu građe koju omogućuje jedinstvena članska iskaznica Knjižnica grada Zagreba. Cjelodnevna otvorenost i stručno osoblje knjižnice zacijelo su dodatne reference koje upotpunjuju pozivnicu za maksimalnu iskorištenost knjižnice.

Uz bogatu knjižničku građu, u knjižnici su dostupne razne novine i časopisi, internet, bit će organizirani razni kulturni programi te gledanje i slušanje filmova i glazbe. Najmlađi će se moći uključiti u programe pričaonica i radionica, namijenjenih  upravo njima.
 
Ovim velikim događajem otvaranja Knjižnice Jelkovec obilježit će se i 105. godišnjica Gradske knjižnice. Valja još napomenuti da je Knjižnica Jelkovec prva zgrada u Zagrebu izgrađena za narodnu knjižnicu

Od ponedjeljka 10. prosinca Knjižnica očekuje prve korisnike.


Podružnica Stanogradnja