U lipnju kod Paromlina novi način korištenja parkirališta

Temeljem rješenja Gradskog ureda nadležnog za poslove prometa, koje proizlazi iz Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja, podružnice Zagrebparking i ZET započinju početkom lipnja 2012. godine s organizacijom Park&Ride sustava u gradu Zagrebu.

Riječ je o parkiralištima na kojima će, osim već poznate usluge parkiranja u parkirališnim zonama, biti moguće parkirati vozilo na neograničeno vrijeme  te potom koristiti uslugu prijevoza autobusom ili tramvajem za daljnje putovanje. Prednosti novog sustava građani će moći isprobati na parkiralištu kod Paromlina, području omeđenom Trnjanskom, Paromlinskom i Koturaškom cestom. Ovo parkiralište za sada je prvo u nizu određenih za sustav Park&Ride, a predviđaju se i daljnja na svim prilazima gradu.

Cijena mjesečne karte za korištenje parkirališta „Park&Ride“ iznosit će 100,00 kn. Ovu kartu - naljepnicu izdavat će Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga d.o.o., a moći će je pribaviti svi korisnici opće mjesečne pretplatne karte za javni gradski prijevoz podružnice Zagrebački električni tramvaj. U početku će se izdavati samo mjesečne, dok će u budućnosti korisnici moći kupiti i godišnje, kao i karte za kraća vremenska razdoblja.

Valja naglasiti da parkiralište kod Paromlina nije namijenjeno isključivo Park&Ride sustavu, već se na njemu mogu parkirati i svi ostali korisnici, na način kako je predviđeno za Javna parkirališta Grada Zagreba za područje II zone – žuta zona.

Parkiralište će biti obilježeno posebnim prometnim znakovima i putokazima u svrhu lakšeg snalaženja korisnika. Građani grada Zagreba i korisnici usluga Zagrebparkinga bit će na vrijeme obaviješteni o točnom datumu početka novog sustava, kao i o svim detaljima korištenja.
 

Podružnica Zagrebparking