U legalizaciji priključaka 30 posto povećan broj ugovora s VIO

Dva mjeseca nakon početka akcije legalizacije priključaka na vodu  i odvodnju, koju su vodili zajednički Tim Direkcije Zagrebačkog holdinga i podružnice Vodoopskrba i odvodnja, uspostavljen je učinkovit sustav koji onemogućava nove ilegalne priključke i nalaže svim ilegalnim korisnicima obvezu legalizacije svog statusa.
 
U razdoblju od 25. travnja do 30. lipnja ove godine, kao rezultat rada Tima, sklopljena su 1040 nova ugovora o vodoopskrbnom i kanalskom priključku, što je značajan pomak  u usporedbi s ranijim godinama kad se godišnje sklapalo 700 do 800 ugovora o priključcima.
 
Ovom akcijom otkriveno je 1469 novih ilegalnih korisnika koji moraju legalizirati svoj status jer će u protivnom sami biti podvrgnuti  prekršajnom i kaznenom postupku uz plaćanje naknade cjelokupne štete za krađu vode i ilegalni priključak.
Preko 400 ilegalnih korisnika je samostalno podnijelo zahtjev za legalizaciju svog nelegalnog priključka.
 
U akciji se usporedo provode četiri bitne mjere; obavljaju se redovni priključci na područjima GČ Brezovica gdje izgrađena nova mreža, legaliziraju se statusi nelegalnih korisnika, obavlja se postupak legalizacije i preuzimanja ilegalnih cjevovoda i kanala te prikopčavanja korisnika s ilegalnih cjevovoda i kanala na legalne.
 
Ovih dana pokrećemo novu akciju pod nazivom : „Nema više suhogradnje“  kojom želimo prekinuti dosadašnju praksu neodgovornih investitora i izvođača koji izvode građevinske radove  s nelegalnim priključenjima na hidrante čime izravno oštećuju podružnicu VIO.
 
Ovom prigodom pozivamo sve investitore i izvođače da se obrate  podružnici ViO i legaliziraju  status korištenja vode na otvorenim gradilištima, jer ćemo u protivnom primijeniti sva zakonska sredstva i mjere za kažnjavanje vlasnika nelegalnih priključaka.