Tomislavov dom među četiri najbolja hotela u Zagrebu

Hotel Tomislavov dom je, prema rezultatima glasova građana na portalu Najbolje u Hrvatskoj-izabrali građani 2012.,  jedan od četiri najbolja hotela u Zagrebu. Najbolje u Hrvatskoj - izabrali građani 2012., nastavak je prošle godine započetog projekta u kojem građani odlučuju o najboljim objektima i uslugama u svojoj županiji.

U kategoriji smještaj u gradu Zagrebu i okolici nominirano je nekoliko desetina hotela, a hotel Tomislavov dom zauzeo je visoko četvrto mjesto, odmah iza hotelskih odlikaša, hotela Regent Esplanade*****, hotela Sheraton*****  i hotela Westin*****. Na taj je način hotel Tomislavov dom svojoj povijesti dopisao još jednu iznimnost, koje su brojne.  

Visoko ocijenjeni hotel Tomislavov dom smješten je u Parku prirode Medvednica, predstavlja vrhunsko djelo naše i svjetske arhitekture tridesetih godina prošlog stoljeća. Djelo je arhitekta Stjepana Planića, izgrađen je 1937.godine, a koncipiran kao objekt Y tlocrta, kao prvi takav izgrađen objekt kod nas i među prvima u Europi.

Tomislavov dom svojim je oblikom prilagođen terenu, a materijali od kojih je izgrađen (zeleni škriljevac,drvo) nastavljaju slijed prirodne okoline. Prvi TV odašiljač počeo je emitiranje s hotela Tomislavov dom dana 15. svibnja 1956. godine.
 
Kroz povijest Tomislavov dom nekoliko je puta stradao u požaru,  a nekoliko puta je obnavljan i renoviran. Zadnjim renoviranjem 2003.godine, hotel  dobiva  *** zvjezdice i raspolaže s 42 sobe, uključujući sobu za osobe sa invaliditetom.
 
Uz jedinstven položaj i izgled,  vrijedni i predani zaposlenici su Ti koji su hotel Tomislavov dom uvrstili među odlikaše zagrebačkog i hrvatskog hotelijerstva.

Podružnica Upravljanje sportskim objektima