Svečana proslava 50 godina Nazora u Crikvenici

U preuređenom hostelu Stoimena,  vlasništvu podružnice Vladimir Nazor,  u bajkovitoj uvali na crikveničkoj rivijeri, ova tvrtka za organizirani odmor djece i mladih danas je svečano proslavila zlatni jubilej, 50 godina postojanja.

Među dvjestotinjak uzvanika, na svečanom obilježavanju prisustvovali su predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. Ivo Čović, članica Uprave Alenka Košiša Čičin-Šain, voditelj podružnice Vladimir Nazor Srđan Vlaović, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, župan Primorsko- goranske županije Vidoje Vujić, brojni ravnatelji škola i ostali.

Predsjednik Uprave Ivo Čović čestitao je svim bivšim i sadašnjim djelatnicima podružnice koji su svojim predanim radom doprinijeli da organizirani odmor djece i mladeži zadrži visoke standarde.

- Mi ćemo i dalje ulagati u naše objekte za odmor djece i nastaviti tradiciju organizacije ljetovanja i zimovanja. Također, pozivam ravnatelje škola da razgledaju ovaj objekt, uvjere se u kvalitetu naših usluga te se odluče da djeca iz škola provedu odmor u ovim predivnim objektima- rekao je Ivo Čović.

Voditelj podružnice Vladimir Nazor rekao je kako je ponosan što upravo na ovom mjestu, nakon punih pedeset godina, obilježavaju jubilej.

- U Crikvenici, gdje danas slavimo, smo  i započeli ovu dugu i uspješnu priču  organiziranog odmora za djecu. Odmor u našim objektima, osim zabave i druženja, uvijek je bio i više od toga, odnosno to je bilo mjesto gdje su djeca učila. Objekti Vladimira Nazora postali su sinonim za odmor djece iz Hrvatske, ali i iz svijeta, a godišnje u našim objektima boravi oko 30000 djece- rekao je Srđan Vlaović.

Župan Primorsko goranske županije pohvalio je pedesetogodišnji trud svih djelatnika Vladimira Nazora.

- Vidi se da ovdje postoji gazda jer samo onaj tko zna dobro upravljati može postići da objekti ovako dobro izgledaju i da pružaju vrhunski smještaj za najmlađe. – rekao je Vidoje Vujić.

Uzvanicima je prezentiran i kratki film s povijesnim pregledom aktivnosti podružnice koja je 1962. godine osnovana kao Ustanova Grada Zagreba za oranizirani odmor djece i omladine.

U tu svrhu su, sredstvima društvene brige za djecu, sustavno podizana brojna odmarališta- hosteli i kamp na obali hrvatskog Jadrana (Savudrija, Duga uvala, Veli Lošinj, Crikvenica, Karlobag, Skradin i Punat) te planinama (Skrad i Kranjska gora). Naknadno su ustanovi pripojeni hosteli Grad mladiih i Remetinec (danas Arena) u Zagrebu. 


Galerija fotografija