Prvo mjesto Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb

U Gradskoj plinari Zagreb u petak, 19. travnja održano je XII. državno natjecanje učenika plinoinstalatera na kojem je sudjelovalo 8 strukovnih škola. Natjecanje je organizirano je uz pomoć GPZ-a, Agencije za strukovno obrazovanje, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Društva za strukovno obrazovanje.

Sve prisutne pozdravio je ravnatelj Škole za montažu metalnih konstrukcija Zagreb, prof. Josip Rodin koji je izrazio zahvalnost što je GPZ već tradicionalno domaćin natjecanja. Prisutnima se pozdravnim govorom obratio i direktor GPZ-a, Bruno Lacković, dipl. ing. Profesor stručnih predmeta i tajnik natjecanja Janko Dobričević, dipl. ing. koji je ukratko je objasnio tijek natjecanja i pravila. Posebno se osvrnuo na kriterije ocjenjivanja praktičnog rada, a to su: točnost dimenzija, okomitost i vodoravnost, kvaliteta spojeva, tlačna proba, vrijeme izrade, zaštita na radu, iskorištenje materijala, urednost izratka te urednost radnog mjesta.

Na XII. državnom natjecanju učenika plinoinstalatera zasluženo prvo mjesto pripalo je Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb, drugo mjesto pripalo je Strojarsko brodograđevnoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka, dok je treće mjesto pripalo Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška. Slijede ih: Strojarska tehnička škola Osijek na petom mjestu, Obrtnička škola Bjelovar na šestom, Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova na sedmom te Industrijsko-obrtnička škola Šibenik na osmom mjestu.

Gradska plinara Zagreb