Protokol o suradnji Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma iz Budve

Potpisivanjem  „Protokola o suradnji“  Zagrebačkog velesajma i  Jadranskog  sajma  Budva  2. i 3. svibnja  u Budvi uspješno je završena trilogija prezentacija Programa sajmova Zagrebačkog velesajma u regiji, započeta u ožujku u Beogradu te nastavljena u travnju u Sarajevu.

U delegaciji Zagrebačkog holdinga bili su predsjednik Uprave Ivo Čović, voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević, direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović, voditelj sajamskih projekata Nautika i Interliber  Zoran Ušurić , dok  je crnogorske gospodarstvenike predvodio predsjednik  Zanatsko-preduzetničke komore Crne Gore Vojislav Delić u pratnji  brojnih poduzetnika zainteresiranih za izlaganje na Zagrebačkom velesajmu.
 
Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović naglasio je kako je osnovni cilj ove prezentacije intenziviranje poslovne suradnje zemalja u  regiji  kroz prezentiranje projekata i proizvoda na Velesajmu, čime poslovanje postaje bitno  lakše i uspješnije.

Uoči potpisivanja protokola,  generalni konzul Republike Hrvatske u Crnoj Gori Božo Vodopija  rekao je kako je sporazum o suradnji  Zagrebačkog velesajma i Jadranskog sajma u Budvi, iznimno  važan događaj.
 
 
-Sajmovi nude jedinstvenu priliku uspostavljanja novih ali i obnove starih veza. Robna razmjena između dvije države u prošloj godini je iznosila 120 milijuna eura, od čega je 80 milijuna hrvatski izvoz u Crnu Goru, dok je crnogorski izvoz u republiku Hrvatsku, iznosio 40 milijuna eura. Rekordna je bila 2008. godina kada je robna razmjena između država iznosila oko 180 milijuna eura- rekao je Vodopija.

Program sajmova Zagrebačkog velesajma predstavila je direktorica sektora za sajmove Zagrebačkog velesajma Vesna Cvitanović, istaknuvši kako je poslovno učinkovitije ako se gospodarstvenici odluče za kolektivni nastup, prvenstveno  u terminu koji je tradicionalno predviđen za predstavljanje kolektivnih nastupa stranih zemalja,  od 19. do 23. rujna.

 
-Zagrebački velesajam nudi izlagačima iz Crne Gore dodatne pogodnosti, što znači smanjenje cijene izložbenog prostora, oglasnih prostora i ostaloga- rekla  je Cvitanović.

U sklopu službenog posjeta Crnoj Gori delegacija Zagrebačkog holdinga  posjetila je i  Jadranski sajam nautike u Tivtu, gdje su voditelj podružnice Zagrebački velesajam Milan Trbojević i izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković i potpisali „Protokol o suradnji“.

Goste iz Hrvatske kroz sajam nautike, smještenog  u novoj oazi luksuza tivatskog Porta Montenegra, nudeći  pogled na „bezbroj“  moćnih morskih plovila osobno je proveo direktor sajma Rajko Bujković.